Haberler

Maden Faciasında 24 Kişi Gözaltında

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma’da yaşanan maden faciasının ardından Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 19 kişinin gözaltında olduğunu 5 kişinin de şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alındığını kaydetti.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma'da yaşanan maden faciasının ardından Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 19 kişinin gözaltında olduğunu 5 kişinin de şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alındığını kaydetti. Toplamda 24 kişinin sorgulanmasının devam ettiğini kaydeden Vali Savaş, soruşturmanın hızlı bir şekilde tamamlanması için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Vali Savaş yaptığı açıklamada, "Maden kazamızın sonunda idari ve adli soruşturma hızla yürütülüyor. Adli soruşturma kapsamında Akhisar Cumhuriyet Başsavcımız koordinesinde Soma'da Cumhuriyet savcılarımız soruşturmayı belli bir aşamaya getirdiler. Başsavcımızdan aldığım bilgi çerçevesinde ilk planda müşteki, mağdur ve tanık ifadelerinin tamamlandığını ve şuan ifadesi şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmak üzere 19 kişinin gözaltında bulunduğunu 5 kişinin ise şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmaya devam edildiğini öğrenmiş bulunuyorum. Dolayısıyla 24 kişi şüpheli sıfatıyla bir kısmı ifadesi alınıp bir kısmının da ifadesi alınmak üzere gözaltında bulunuyor" dedi.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı tarafından sürecin çok seri bir şekilde tamamlanma gayreti içinde olduğunu öğrendiğini belirten Vali Savaş, "Adli tahkikatın bundan sonraki kısmına ilişkin başsavcılığımız tarafından kamuoyu ve basın mensuplarımıza gerekli açıklamalar yapılacaktır" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Savaş Akhisar Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title