Haberler

Macaristan eski Başbakanı: Kuşak ve Yol İnisiyatifi, Çin ile işbirliği için iyi fırsatlar sunuyor

Güncelleme:

Macaristan eski Başbakanı Peter Medgyessy, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Çin ile işbirliği için 'iyi fırsatlara kapı aralayan muazzam bir girişim' olduğunu söyledi. Medgyessy, bu işbirliğinin ekonomik, kültürel ve araştırma alanlarında birçok fırsat sunduğunu belirtti.

BUDAPEŞTE, 11 Mayıs (Xinhua) -- Macaristan eski Başbakanı Peter Medgyessy, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Çin ile işbirliği için "iyi fırsatlara kapı aralayan muazzam bir girişim" olduğunu söyledi.

Medgyessy, kısa süre önce Xinhua'ya verdiği söyleşide, bunun kültürel ve araştırma işbirliği de dahil olmak üzere pek çok yönü olduğunu, ancak çok önemli bir yönünün de ekonomik işbirliği olduğunu söyledi. Medgyessy, Çin'le artan işbirliğinin, Macaristan'ın "planladığı her şeyi gerçekleştirmesine" yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Belgrad-Budapeşte Demiryolu hattı gibi projelerde "pek çok fırsat görüyorum" diyen Medgyessy, ticari ağlara ve ticari ilişkiler sistemine bağlanabilirlik ve bölgesel entegrasyonun çok değerli olduğunu vurguladı.

Medgyessy, kapsamlı stratejik işbirliği içinde olan Macaristan ve Çin'in geleceğinin parlak göründüğünü söyledi.

Macaristan-Çin Çift Dilli Eğitim Okulu'nun başbakan olarak görev yaparken açıldığını hatırlatan Medgyessy, okulun giderek daha fazla Macar öğrencinin Çin'e seyahat etmesine ve Çin kültürünü öğrenmesine yardımcı olduğunu belirtti.

Medgyessy, bu tür değişimlerin iki ülke halklarının birbirlerini tanımaları ve birbirlerinin kültürlerini öğrenmeleri için fırsatlar sunduğunu ve bunun "geleneksel ekonomik, işbirliğine dayalı ve diğer ilişki türlerinin çok ötesine geçtiğini" söyledi.

Medgyessy, bölgesel çatışmalarla dolu bir dünyada, büyük ülkelerin işbirliği yapma, ortak çözümler bulma ve küreselleşmeyi genişletme konusunda fikir yürütmesinin son derece önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Macaristan Uluslararası İlişkiler Politika Ekonomi Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title