Haberler

Lüksemburg Milli Günü Teos Antik Kentinde Kutlandı

Lüksemburg İzmir Fahri Konsolosu Feyhan Yaşar, bireysel destekçileri arasında yer aldığı Teos Antik Kenti'nde, Lüksemburg Milli Günü sebebiyle verilen davete ev sahipliği yaptı.

Lüksemburg Ankara Büyükelçisi Georges Faber ve eşi Barbara Faber'in de katıldığı davete İzmir Konsolosları, il protokolü ,çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

TEOS ANTİK KENTİ

Dionysos Tapınağı'nda verilen resepsiyon sonrasında Teos ören yeri hakkında kazı başkanı Prof. Dr. Musa Kadıoğlu tarafından konuklara bilgi verildi. Kadıoğlu, günümüzden 3000 yıl önce kurulan kentin zengin kültürel birikimiyle de ön plana çıktığını, sanat, edebiyat, felsefe ve bilim alanlarında önemli kişileri yetiştirdiğini vurguladı ve ilk kez 1709 yılında kazı çalışmalarına başlanan Teos Antik Kenti'nde üç yüz yıllık sürede kent ile ilgili önemli bulgulara ulaşıldığını, deniz aşırı ticaretin kentin zenginleşmesinde önemli rolü olduğunu belirtti.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YAYLI QUARTET TEOS KONSERİ

Catering hizmetini Altın Yunus Çeşme'nin sağladığı organizasyon, Yaşar Üniversitesi Yaylı Quartet'in Teos Konseri'nin ardından son buldu.

TEOS / Seferihisar

İzmir ili, Seferihisar ilçesi, Sığacık Mahallesi'nde yer alan antik liman kenti Teos, Ionia Bölgesi'nin on iki antik kentinden biridir.

Teos antik kenti çok erken bir dönemde coğrafik konumundan dolayı büyük bir ticari önem kazanmıştır. M.Ö. 6.yüzyılda bu önemli ticari ilişkilerin izleri, eski Mısır'a kadar takip edilebilmektedir. Kent, ticari amaçla Nil Deltası'nda yer alan Naukratis kentinin kurulmasında rol oynamıştır.

Dionysos kültünün kent ve çevresindeki önemi nedeniyle M.Ö.3. yüzyılın ikinci yarısında şair, müzisyen, tiyatrocu ve şarkıcılardan oluşan "Ionia ve Hellespontos Dionysos Sanatçılar Birliği" Teos'ta kurulmuştur. Dionysos Tapınağı, Teos'un araştırma tarihi boyunca en çok önem verilen yapısı olmuştur.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Musa Kadıoğlu Lüksemburg İzmir Güncel Haberler

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title