Haberler

Lösemi Hastası Melis, Gözlerini Yeni Yaşamına Açtı

Melis Akbaş, gece yarısı naklinden sonra sabah gözlerini açtı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde Almanya’dan gece 22.00’de gelen kemik iliğini nakleden ekibin başında bulunan EÜ Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Pediatrik Kemik İliği Ünitesi Sorumlusu Profesör Doktor Savaş Kansoy, 23.00 sularında nakledildiği Melis Akbaş’ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

PROF. SAVAŞ KANSOY: MELİS İLİĞİ İYİ TOLERE ETTİ

Prof. Dr. Savaş Kansoy, telefonda yaptı değerlendirmede Melis’in naklettikleri kemik iliğini iyi tolere ettiğini belirterek, bundan sonraki 3 haftalık sürecin kritik önemde olduğunu açıkladı. Kansoy, “Hiçbir sorun yok. Dün akşam ürünü verilmiş oldu. İyi tolere etti. Genel durumu iyi Melis’in. 3 hafta sonra bu kemik iliğinin tutması değerlendirilecek. Bu işte uyuma yok, uyanıkken oluyor zaten” dedi.

ANNE SEVİL AKBAŞ PENCEREDEN EL SALLADI

Öte yandan gece yarısı nakli yapılan Melis Akbaş’ın, sabah saatlerinde uyandığını belirten ve kızının yanından bir an olsun ayrılmayan anne Sevil Akbaş, pencereden basın mensuplarına el salladı. Steril bir ortamda olması gereken kızının yanından ayrılamadığı için basın mensuplarıyla telefonla konuşan anne Sevil Akbaş, verilen destek nedeniyle kendilerini bir an olsun yalnız hissetmediklerini belirterek, teşekkür etti.

ANNE SEVİL AKBAŞ: MELİS SABAH UYANDI, AKŞAM SORUNSUZ GEÇTİ

Anne Sevil Akbaş, Melis’in genel durumunun iyi olduğunu dile getirerek, dün gece ve sabahki süreci, “Sabah uyandı. Akşam çok problemsiz geçti, bundan sonraki süreç biraz 15-20 günlük süreç var. Vücudun uyum sağlaması için. Ama o konulara çok girmeyelim. İnşallah her şey çok iyi olacak. Zor zamanımızda yanımızda oldunuz. İnşallah Melis çıktıktan sonra çok güzel görüntülerimiz olacak. Sabah uyandı, bir şeyi yok, sıkıntılı bir durumu yok, çok şükür” şeklinde aktardı.

BABA BAHADIR AKBAŞ: 3 HAFTA İÇERİSİNDE BELLİ OLACAK

Melis Akbaş’ın babası Bahadır Akbaş da, kızının yanına gittiğini ancak uyuduğu için konuşamadığını, genel durumunun iyi olduğun söyledi. Baba Akbaş, Melis’in gece yarısı olmasına karşın nakil öncesi bile moralinin çok yüksek olduğunu anlatarak, “Gece 11.00’de başladı. Şu anda genel durumu iyi. Doktoruyla görüştük. Melis’in durumunun iyi olduğunu ve umduğundan daha iyi geçtiğini söyledi. Bekleme 3 hafta içerisinde belli olacak. Sonrasında yapılan tetkiklerde bir sıkıntı olmazsa taburcu edeceklerini ve evden kontrol olacak. Morali çok yüksekti nakil öncesi. Zaten nakil olacağını biliyordu, sevinçli girdi, mutlu olarak girdi. Nakil sonrası görüşemedik, uyuyordu, bir iki sefer girdim ama görüşemedik tabi. Ama iyi geçtiğini söylediler, genel durumu iyi. Uyuyor şu anda. İlaçların verdiği yorgunluktan dolayı. Çok ağır ve riskli bir olay. İnşallah bir sıkıntı olmaz” şeklinde bilgi verdi.

İNŞALLAH KIZIM SAĞLIĞINA KAVUŞACAK

“5 aydır uğraşıyoruz. Taramalar yapıldı. İşte bulduk, sonra olmadı. En son Almanya’dan çıktı. Kemik iliği nakli yapıldı. Zor süreçleri atlattık. İnşallah bir daha olmayacak, kızım sağlığına kavuşacak. Kardeşiyle birlikte mutlu bir yaşam sürecek. Bir aya yakın görüşemeyeceğiz. 3 hafta göremeyeceğim, camlı bir bölmeden görüyoruz, steril bir ortamda. Yanına giremiyoruz” diyen baba Bahadır Akbaş, kendisini telefonla da arayan Sağlık ve Ulaştırma bakanları ile destek olan herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

BAKANLARIMIZA VE DESTEK OLAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Akbaş, “Bize yardımcı olan tüm insanlara çok teşekkür ediyorum. Melis için çok mücadele ettik. Sağlık Bakanımıza, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’a. Dün aradı benimle görüştü ve elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Konak Belediye Başkanımız Hakan Bey’e, Ordu Belediye Başkanımız Sayın Seyit Tuğrul’a. Bütün basın mensuplarına, bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir daha tekrar etmez” diye konuştu.

UMARIM KEMİK İLİĞİ DONÖRLERİ ARTAR

Melis’in bu süreçte bir simge haline geldiğini ve onun durumundaki bine yakın lösemi hastasına uygun kemik iliği bulunması için Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) kurulmasını da sevinçle karşıladığını ve diğer hastaların şifa bulması için dua etiklerini sözlerine ekledi: “Onlar da inşallah nakil olurlar. Onlara da dua ediyoruz. Kemik iliğini inşallah Türkiye’de bulunur. TÜRKÖK sistemi Türkiye’de kuruldu bu süreçte. Ve inşallah Türkiye’den de kemik iliği donörleri artar. En kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar. 400 çocuk, 600 yetişkin bine yakın insan bekliyor. İnşallah onlar da sağlıklarına kavuşurlar.”

FERRUH SERÇE-HALİDE DEMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title