Haberler

Lokumcu'nun Ailesi: TTB'nin Raporu Acımızı Hafifletti

TTB Bilimsel Araştırma Kurulu'nun, Başbakan Erdoğan'ın Hopa mitingi öncesi çıkan olaylarda hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun ölümünde kimyasal gaz etkisi bulunduğunu açıklaması Lokumcu ailesini memnun etti.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Bilimsel Araştırma Kurulu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitingi öncesi çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümünde kimyasal gaz etkisi bulunduğunu açıklaması ile gerçeklerin ortaya çıktığını kaydeden Ulaş Lokumcu, babasının akciğer rahatsızlığı olmadığını belirterek, sorumluların yargılanarak cezalandırılmasını istedi. Lokumcu, "TTB'nin raporu acımızı hafifletip, bizleri daha da onurlu kılmıştır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs 2011 tarihindeki Hopa mitingi öncesi çıkan olaylarda fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüyle ilgili olarak Türk Tabipler Birliği Bilimsel Araştırma Kurulu'nun "Ölümünde kimyasal gaz etkisi var" açıklaması, Lokumcu ailesini memnun etti. Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi'nin 'Kalp ve akciğer hastalığı sonucu hayatını kaybettiği' yönündeki raporun gerçekleri yansıtmadığını kaydeden 22 yaşındaki Ulaş Lokumcu, babasının akciğer rahatsızlığı olmadığını Türkiye'nin bu raporla öğrendiğini söyledi. Babasının biber gazı nedeniyle hayatını kaybettiğini ilk günden bu yana vurguladıklarını belirten Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi Ulaş Lokumcu şöyle konuştu:

"Babamla birlikte ava giderdik. Ormanda çoğu zaman onun hızına yetişemezdim. Böyle bir insanın akciğer rahatsızlığının olduğunun söylenmesi komik. TTB önemli bir rapor açıkladı. Aile olarak bu rapora tamamen katılıyoruz. Hükümetin yapmış olduğu demokrasi karşıtı ve faşizan yaklaşımın üstünün örtülmeye çalışması bu raporla açığa çıktı. Aile olarak bu raporun bir ilk olması ve bundan sonraki mağdurlar için örnek teşkil etmesi bakımından buruk bir sevinç yaşıyoruz. Artık başka hocalar, öğrenciler, kısaca insanlar hayatını kaybetmesin."

SORUMLULARIN YARGILANARAK CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ

Aile olarak tek isteklerinin, babalarının savunduğu değerler uğruna yaşayıp, bu değerlere sahip çıkarken öldürülmesinin hesabının sorulması olduğunu ifade eden Lokumcu, "Aile olarak babamın herhangi bir akciğer rahatsızlığı olmadığını her zaman söyledik. Bütün Türkiye bu raporla gerçeği öğrendi. Şimdi daha önce hazırlanan yanlış raporun en kısa zamanda düzeltilip adaletin yerini bulmasını ve sorumluların yargılanarak cezalandrırılmasını istiyoruz. TTB'nin bu raporu acımızı hafifletip, bizleri daha da onurlu kılmıştır" dedi.

ADLİ TIP RAPORUNA AYRINTILI İTİRAZ

Bu arada, Lokumcu ailesinin avukatı Meriç Eyüpoğlu, Metin Lokumcu'nun ölümüyle ilgili olarak Trabzon Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı rapora Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na başvurarak itirazda bulunduklarını belirterek, Türk Tabipler Birliği Bilimsel Araştırma Kurulu'nun hazırladığı raporun ardından, bugün de ayrıntılı itiraz başvurusu yapacaklarını söyledi. TTB'nin raporuna da itirazlarında yer vereceklerini ifade eden Eyüpoğlu, bu raporun hukuki sürecin seyrini değiştireceğine inandıklarını belirtti.

- Artvin / Hopa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Tabipler Birliği Recep Tayyip Erdoğan Metin Lokumcu Hopa Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #127948 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title