Haberler

LEAD Network Türkiye Üyeleri, Muhtar Kent ile Buluştu

LEAD Network Türkiye üyeleri, LEAD Network'ün Amsterdam'da düzenlenen konferansında Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent ile bir araya gelerek ondan tavsiye alma fırsatını yakaladı.

Kent, "Kadın yönetici sayısının artmasının şirket için neden iyi olduğunun özellikle yönetim kuruluna iyi anlatılması lazım. Yani kadın yöneticilere önce yönetim kurulu inanmalı!" dedi.

Perakende ve tüketici malları sektörlerinde çalışan kadın liderleri destekleyen; üst düzey kadın yöneticilerin sayılarını artırmayı ve gelişimlerine katkıda bulunmayı misyon edinen LEAD Network'ün bu yıl 2-3 Kasım tarihlerinde Amsterdam'da düzenlenen konferansına konuşmacı olarak Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent de katıldı. 25'i Türkiye'den olmak üzere 300'ü aşkın profesyonel yöneticinin katıldığı konferansta Türk delegasyonuyla özel olarak bir araya gelen Muhtar Kent, kadınların üst yönetimde daha fazla yer alması için erkek yöneticilerle birlikte çalışılması gerektiğine dikkat çekerek LEAD Network Türkiye'de daha fazla erkek yönetici olması konusunda tavsiyede bulundu. Kent, perakende sektöründe üst yönetimde daha çok kadının yer almasını "şirket için iyi, toplumsal olarak da doğru bir hareket" olarak tanımladı.

"KADIN YÖNETİCİLERE ÖNCE YÖNETİM KURULU İNANMALI"

Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, "Kadın yöneticiler şirketlere başarı, topluma fayda getirir. Ancak kadın yönetici sayısının artmasının şirket için neden iyi olduğunun özellikle yönetim kuruluna iyi anlatılması lazım. Yani kadın yöneticilere önce yönetim kurulu inanmalı! Üst yönetimde kadınların olması öncelikle işin kaynağında da kadınlar olmalı. İşte bu yüzden kategori yönetiminde daha fazla kadını işe almalısınız! Tabii bütün bunları yaparken dijitalleşmeyi de unutmamalısınız. Dijitalleşmenin sektörünüzü nasıl etkilediğini doğru takip etmeli iyi analiz etmelisiniz" dedi. LEAD Network Türkiye Başkanı Füsun Tavus, tavsiyeleri için Muhtar Kent'e teşekkür ederek LEAD Network Türkiye rozeti takarak Türkiye'deki çalışmalara destek istedi.

LEAD NETWORK TÜRKİYE KONFERANSTA TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

LEAD Network'ün Türkiye dışında Portekiz, İngiltere, Almanya ve İspanya'da yapılanmasının olduğu hatırlatan Füsun Tavus, Türkiye olarak hem kurumsal organizasyonun tamamlanması, orijinal dilde web sayfasının hazırlanması, üyelerin çeşitliliği ve düzenlenen toplantıların nitelik ve niceliği gibi pek çok konuda diğer ülkelere örnek gösterildiğini belirtti. Tavus, "Perakende ve tüketim malları sektörünün bu üst düzey toplantısında Türkiye olarak defalarca tebrikleri kabul etmenin mutluluğunu yaşadım. Bu tebrikler bizi yeni çalışmalarımız için teşvik ediyor" dedi. LEAD Network'ün tamamen gönüllük esasıyla çalışan bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Tavus, kurumsal desteklerinin de her geçen gün arttığını ifade etti. LEAD Network Türkiye'ye kurumsal olarak destek veren şirketler arasında Migros, Carrefoursa, Nielsen, Metro, Tchibo Türkiye, Coca Cola İçecek, Lila Kağıt, Unilever , P& G , Pepsico yer alıyor.

Editöre not: Perakende ve tüketici malları sektöründe çalışan, üst düzey kadın çalışanlar odaklı ilk ve tek, kar amacı gütmeyen dernek statüsünde olan LEAD Network'ün 43 ülkeden 1.750 üyesi bulunuyor. Türkiye'de Avon, Boyner, Carrefoursa, Colgate Palmolive, Crate and Barrel,Doğadan, Dr Oetker, Eczacıbaşı Profesyonel, EY, Hepsiburada, Huncalife, IKEA, Istanbul Business School, Jacobs Douwe Egberts Türkiye, KasapDöner, KCC, Komşu Fırın , LCWaikiki, Lila Kağıt, Mcdonalds, Metro Cash & Carry, Migros, P&G, PepsiCo, Popeyes, RB, Tadım Gıda, Tchibo Türkiye, Unilever, Yesim Textile, Yıldız Holding, Yörsan, Zorlu Gayrimenkul gibi farklı şirketlerin orta ve üst düzey çalışanlarından oluşan üyeleri olan Lead Network Türkiye; Migros, Carrefoursa, Nielsen, Metro, Tchibo Türkiye, Coca Cola İçecek, Lila Kağıt Unilever , P&G , Pepsico gibi firmalar tarafından kurumsal olarak da desteklenmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhtar Kent Amsterdam Coca Cola Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title