Haberler

Kuşadası'nda sokak hayvanlarının yuvaları kışa hazır

Güncelleme:

Kuşadası Belediyesi, havaların soğumaya başlaması ile birlikte "can dostlar" olarak adlandırdığı sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve su ihtiyaçlarını sağlamaya yönelik çalışmalarına hız verdi.

Kuşadası Belediyesi, havaların soğumaya başlaması ile birlikte "can dostlar" olarak adlandırdığı sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve su ihtiyaçlarını sağlamaya yönelik çalışmalarına hız verdi. Kedi ve köpek evlerinin sayısını arttıran Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentin farklı noktalarına yerleştirilen mama ve su kaplarının bakımını ise tamamladı.

Sokak hayvanlarını kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olarak gören ve bu alanda yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken Kuşadası Belediyesi, pandemi tedbirleri nedeniyle kapanan işletmeler tarafından beslenen sokak hayvanlarının soğumaya başlayan havaların da etkisiyle mağdur olmaması için gerekli tedbirleri almaya başladı. Parklar ve yeşil alanlar başta olmak üzere kentin 232 noktasına kedi evi, 50 noktasına ise köpek evi yerleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, mevcut kedi ve köpek evlerinin bakım ve onarımını da yaptı. Belirli aralıklarla temizlenerek su ve mama takviyesi sağlanan su ve mama kapları ile mamamatikler ise bakımdan geçirildi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, sokak hayvanlarının korunmasının önemine dikkat çekerek "Bir kentin çağdaşlık düzeyi sokak hayvanlarına nasıl muamele edildiği ile yakından ilişkilidir. Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden olan Kuşadası, çağdaş insanların yaşadığı bir kenttir. Biz Kuşadası Belediyesi olarak can dostlarımız olarak gördüğümüz sokak hayvanları için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Hemşehrilerimizin de bu konuda gerekli duyarlılığı göstererek, havaların soğumaya başladığı bugünlerde sokakta yaşayan canlarımızı yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası Belediyesi Kuşadası Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title