Haberler

Kurtulmuş: "Sokak Olaylarından Fayda Görülmemiştir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, "Sokak olaylarıyla Türkiye’yi hizaya sokmak isteyen, terbiye etmek isteyen bir takım çevreler var. Her şeyi vesile ederek hem de son derece sert bir üslupla sokaklara çıkan var" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, "Sokak olaylarıyla Türkiye'yi hizaya sokmak isteyen, terbiye etmek isteyen bir takım çevreler var. Her şeyi vesile ederek hem de son derece sert bir üslupla sokaklara çıkan var" dedi.

Kurtulmuş, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Sakarya'da Okmeydanı'nda yaşanan olaylar ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin misafirliğinde Bayraktepe Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda birlikte hac vazifesini yerine getirdiği grupla bir araya geldi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurtulmuş, 1 kişinin de öldüğü Okmeydanı'nda yaşanan olaylarla ilgili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili konuştu. Sokak olaylarında Türkiye'yi terbiye etmek isteyen çevrelerin olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Sokak olaylarında Türkiye'yi hizaya sokmak isteyen, terbiye etmek isteyen bir takım çevreler var. Her şeyi vesile ederek hem de son derece sert bir üslupla sokaklara çıkan var. Maalesef buralarda sokak eylemlerinde kullanılan insanların gençler olduğunu biliyoruz."

Sokak olaylarını eleştiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "64 yıllık çok partili siyasi hayatımızda, 12 Eylül öncesini görmüş, 27 Mayıs sonrasını görmüş, 28 Şubat sonrasını görmüş tecrübeye sahip insanlar olarak şunu biliyoruz ki sokak olayları hiçbir şekilde Türkiye'de halkın menfaatleriyle sonuçlanmamıştır. Sokak olaylarıyla halk birbirine kışkırtılmaya çalışılmış, 12 Eylül öncesinde 5 bin gencimiz gencecik yaşta toprak altına girmiştir. Sonradan anladık ki sabah sağcıların kahvesini tarayanlar akşam solcuların kahvesini taradı."

Türkiye'de toplumsal olaylarda Maraş olayları, Sivas olayları, Çorum olayları, Gazi olaylarının hep karanlık odaklar tarafından tezgahlandığını anlatan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Biz özellikle gençlerimizi uyarıyoruz. Aman dikkat edin. Bizlere geçmiş dönemlerde yaşadığımız yanlışları, Türkiye'nin düştüğü yanlışlara birilerinin kışkırtmalarıyla bizim gençlerimiz düşmesin. Evet protestolarınızı yapın, sokağa çıkan, istiyorsanız beğenmediğiniz hususlar varsa bunu dile getirmek demokratik haktır herkese. Bunun için yasal mitinglere eyvallah. Herkes sokağa çıkıp söylesin ama, bir gösteride molotof kokteylinin ne işi var. Bir el bombasının ne işi var. Bir gösteride polis araçlarını tahrip etmenin, kamu binalarını tahrip etmenin, vatandaşlarımızın, esnafımızın dükkanlarını yakıp yıkmanın ne anlamı var. Bunlar Türkiyeyi yönetilemez hale getirmek isteyen çevrelerin tezgahıdır. Aman gençlerimiz uyanık olsun. Bu oyuna milletimiz gelmesin. Bir daha Türkiye eski dönemlerde yaşadığı acı günleri bir daha yaşamasın istiyoruz. Okmeydanı'nda hayatını kaybeden yurttaşımızla ilgili kimin silahından çıktıysa hakikatten burada bir yanlışlık varsa bunların asla üstü örtülmeyecektir. Bunların ortaya çıkarılacağından milletimiz emin olsun."

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de konuşan Kurtulmuş, şunları söyledi: "Türkiye'nin en önemli sıkıntılarından birisi Türkiye'de Türkiye'yi yönetmeye hazır bir muhalefetin olmayışıdır. Yani muhalefet partilerinin biz çatı adayı arıyoruz arayışı içerisinde olmaları şu anlama geliyor aslında biz tek tek Türkiye'yi yönetmeye hazır değiliz demektir bu. Yani kendileri Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde doğrudan doğruya milletin oyunu alamayacaklarını bildikleri için hep beraber bir araya gelelim Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde koalisyon yapalım diyorlar. Ama buradan bir sonuç çıkmaz. Çıksaydı 30 martta çıkardı. Akla gelebilecek en üst düzeyde ittifak oluşmuş olmasına rağmen fiilen belki bu resmen yapılmadı. Akla hayale gelmeyecek ittifaklar kurulmuş olmasına rağmen sonuç alınamadı."

Sandıkta milletin iradesinin ortaya çıktığını anlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı: "Gönlümüz arzu ederdi ki Türkiye'de gerçekten ana muhalefet partisi başta olmak üzere muhalefet partileri sorumlu muhalefet içerisinde hareket etsin. Yarın Türkiye'yi yönetebilecek bir hazırlık içerisinde olduklarını Türkiye'ye göstersinler. Ama her konuda istemez üslubuyla siyaset yapan muhalefet var.Bunu halk gördüğü gibi, muhalefet partileri biliyorlar ki yarın anahtarı teslim etseniz Kılıçdaroğlu'na Türkiye'yi yönetin diye yönetemeyeceğim diyerek anahtarı orada bırakır geri kaçar. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimi çatı adayı arayışında bunun çok açık tezahürüdür." - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Ak Parti Sakarya Türkiye Politika Güncel Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Bakmadan Geçme

19 Mayıs Mesajları ve Sözleri! İşte En Güzel 19 Mayıs Şiirleri 19 Mayıs 1919'da ne oldu, 19 Mayıs anlamı ne? 19 Mayıs İZMİR yol koşusu ne zaman nerede yapılacak, şartları ne, yol kaç km (MARATON İZMİR)? 19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title