Haberler

Kürtlere Statü, Öcalan'a Özgürlük

Güncelleme:

Nevruz etkinliklerinde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, devam eden süreçte Kürtler'in halk olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi, "Kürtlere statü, Öcalan'a özgürlük istiyoruz" dedi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde kutlanan Nevruz etkinliklerinde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, devam eden süreçte Kürtler'in halk olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi, "Kürtlere statü, Öcalan'a özgürlük istiyoruz" dedi.

Silvan Mescit Mahallesi'ndeki Azizoğlu Meydanı'nda, BDP'lilerin düzenlediği nevruz etkinliğine, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP İlçe Başkanı Kerem Canpolater ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Yağmur altında geçen kutlamaya katılan BDP'liler, Kürtçe söylenen şarkılar eşliğinde halay çekti.

Nevruz etkinliğinde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, güvenlik görevlilerinin konuşmaların yapılacak platformun yerini değiştirmesini eleştirerek, "Sizin nevroz için kurduğunuz alanın dağıtılmasıyla beraber bir kez daha devlete karşı güvensizlik ve öfke arttı" dedi.

Nevruzun isyan ve direnişin sembolü olduğunu belirten Ayna, şunları söyledi:

"Nevroz isyan, direniş ve özgür bir tohum ekmektir. Ruhumuzdaki özgürlük ateşidir. Kim bu ateşe dokunursa yanar. Kürtlere statü, Öcalan'a özgürlük istiyoruz. Bizim için süreç Kürt halkının halk olarak kabul edilmesidir. Bizim için süreç Öcalan'a özgürlüktür. Bu süreci operasyonlar ve ölümler sabote eder. Sürecin gelişiminde iki yol vardır. Bunlardan biri Kürt halkının kabulüdür. İkinci yol ise TC'nin adım atmasıdır. Bizim süreçten anladığımız budur. Hepimiz çağrıya odaklandık. Demokratik kurtuluş özgürlüktür. Çözümün diğer tarafı Erdoğan'dır. İki taraf adım atarsa çözüm olur. Siyasi operasyonlar durursa barış olur. Erdoğan'ın yapması gereken askeri operasyonların durduğuna dair çağrıdır. Kürtlerin özgürlük istemesine karşı yapılan gasp namussuzluktur. Namus; sevmek ve karşıdakinin haklarına saygıdır. Amed'in nevrozunda Öcalan'a özgürlük ve barışı bekliyoruz." - Diyarbakır / Silvan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Erdede Diyarbakır Silvan Politika Güncel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title