Haberler

Kürtçe tabela önünde yaptıkları paylaşımları tepki çeken öğretmenlerin savunması ortaya çıktı

Güncelleme:

Erzurum'un Karayazı ilçesi girişinde Kürtçe ve Türkçe "Hoşgeldiniz" yazılı tabela önünde tepki çeken bir paylaşımda bulunan 4 öğretmenin savunmaları ortaya çıktı. Hareketleri tayin sevinçleri nedeniyle yaptıklarını ve Kürtçe'ye yönelik olmadığını söyleyen öğretmenler, "Tayinlerimizin çıkma dönemine yaklaştığımızı ve bir daha Karayazı'ya dönmeyeceğimizi vurgulamak istedik" dedi.

Erzurum'un Karayazı ilçesinde Kürtçe ve Türkçe "Hoş geldiniz" tabelasının önünde uygunsuz fotoğraf çekilip sosyal medyada "Tabelanın diğer kısmında da 'hoş geldiniz' yazıyor. Ama o kısma olan hareketimiz belli" notuyla paylaşan 4 öğretmen hakkında soruşturma başlatılmıştı.

"KÜRTÇE'YE YÖNELİK DEĞİLDİ"

Sosyal medyada büyük tepki çeken paylaşımda yer alan 4 öğretmenin savunmaları ortaya çıktı. Tayin sevinci yaşamaları nedeniyle o yazıyı yazdıklarını ve söz konusu hareketleri yaptıklarını belirten öğretmenler, hareketlerinin Kürtçe'ye yönelik olmadığını söyledi.

"BİR DAHA DÖNMEYECEĞİMİZİ VURGULAMAK İSTEDİK"

Savunmalarında öğretmenler, "Tayinlerimizin çıkma dönemine yaklaştığımızı ve bir daha Karayazı'ya dönmeyeceğimizi vurgulamak istedik" ifadelerini de kullandı.

Kürtçe tabela önünde yaptıkları paylaşımları tepki çeken öğretmenlerin savunması ortaya çıktı

Kürtçe tabela önünde yaptıkları paylaşımları tepki çeken öğretmenlerin savunması ortaya çıktı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

500

Yorumlar (46)

Windows Live:

Sizden öğretmen olmuşsa vay memleketin haline zavallı edepsizler. Öğretmenlik ayaklar altında.

730
72
yanıtYanıtla
Gökhan Eker:

Benim anam boşnak. babam arnavut. onlarda laz olabilir. Kürtçe yazacaksın. arapça boşnakça arnavutça lazca yazmayacaksın. Burası senin babanın çiftliği mi kafana göre takılacaksın. Yok öyle bir şey. Öğretmenlerin tepkisi az bile olmuş....

yanıt41
yanıt208
ibrahim sarı:

Hocam size yakışmıyor böyle hareketler. Sözgelimi bir Öğrenciniz sizi aradı, hocam bu yaptığınız hareket ne demek diye size sorsa ne cevap vereceksiniz. Bazı meslekler bireysel özgürlükleri kısıtlar bunlardan biri de öğretmenliktir.

563
54
yanıtYanıtla
İsmail Yıldırım:

"Bazı meslekler bireysel özgürlükleri kısıtlar." duyduğum en iyi yorum..

yanıt70
yanıt8
Demir Acer :

Her şey daha güzel olacak; AKEPE güle güle aydınlık günler yakinda

324
232
yanıtYanıtla
şamil güzel:

EYT olmadan hiç bir parti seçimi kazanamaz.

yanıt9
yanıt22
Demir Acer :

Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe dir

135
386
yanıtYanıtla
Süphi Doğan:

Ne alaka şimdi heryere suryeliler arapça veya ingilizce tabelalar asılmış burası İngiliz toprağımı yoksa Suriye toprağımı da bizmi bilmiyoruz, aynı kafa aynı tas anca kürdü görünce nara atanlar

yanıt113
yanıt21
mert özmen:

Bunu bilmiyenmi var ama kürtlerde Türkiye cumhuriyetinde 25 milyon yaşiyan var.

yanıt80
yanıt18
İDRİS ÇELİK:

Birdaha size görev verilmemeli çünki sizden eğitimci olmaz sizin okuttuğunuz çocuklar heba olacak sizler halkı kin ve nefret ediyorsunuz yazıklar olsun size

368
94
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title