Haberler

Kürtçe Hamlet'e Antep'te Büyük İlgi

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, çıktığı Akdeniz turnesinde Gaziantep'te sahnelenen Kürtçe "Hamlet" oyunuyla büyük beğeni topladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Amsterdam Rast Tiyatrosu ortak yapımı olarak hazırlanan W. Shakespeare'in başyapıtı olan "Hamlet" oyunu Akdeniz turnesine çıktı. Oyun, turnenin ilk durağı olan Antep'te Antep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda sahnelendi.

İZLEYİCİLER OYUNU ÇOK BEĞENDİ

Rast Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Celil Toksöz'ün yönettiği oyunda; Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş, Elvan Koçer, Leyla Batgi, Emin Yalçınkaya, Vural Tantekin, Mesut Erenci, Kemal Ulusoy, Bora Çelik ve Serdar Geren rol aldı. Oyunda ayrıca oyunculuk ve stranlarıyla sanatçı Rojda Şenses, Ali Tekbaş ve Gülseven Medar yer aldı. Seyir esnasında izleyicinin sıklıkla alkışladığı oyunu HDP Antep İl Eşbaşkanları Dilan Çetinkaya, Mehmet Karayılan, DBP Antep İl Eşbaşkanı Cahide Mutlu, Afrin İçişleri Bakan Yardımcısı Cihan Muhammed, İHD Antep Şube Başkanı Hasan Sulu, Eğitim Sen Şube Sekreteri Özlem Yüksel ile Nizip ilçe eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda kişi izledi.

KÜRTÇE 'HAMLET'İN AKDENİZ TURNESİ DEVAM EDİYOR

Oyun 5 Ocak'ta Mersin Büyükşehir Belediyesi Sergi ve Kongre Merkezi'nde, 6 Ocak'ta Adana Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi, 8 Ocak'ta Urfa Mozaik AVM ve 10 Ocak'ta Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde saat 19:30'da oynayacak.

'HAMLET' KÜRT KÜLTÜRÜNE UYARLANDI

Danimarka Prensi olan Hamlet dramaturjik bir yorumla iktidarı gasp edilen bir Kürt Prensi olarak yorumlanıyor. Bu dramaturgiyle oyun; Kürt kültürüne uyarlanarak, Kürt kültüründe var olan Dengbêjlik formuna uyarlandı. "Anlatı-Müzik-Yansılama" üçlemesiyle tarif edebileceğimiz "Dengbêj"lik formu oyunun çatısını oluşturuyor. "Hamlet" oyunu bu konsepte uygun olacak biçimde kimi bölümleri Dengbêjlerin/Anlatıcıların anlatı metnine dönüştürülmüş olup, kimi bölümler ise Ophelia, Gertrude ve Horatio için stran/şarkı söz ve besteleri için özel olarak hazırlandı.

Oyunda stranları canlı okuyan bu karakterlerin kastları ses sanatçılarından oluşturuldu. Sanatçılara Kürdî, yerel ve evrensel enstrümanlardan oluşturulan bir orkestra eşlik ediyor. Oyunun teatral sahneleri ise oyuncular tarafından oynanıyor.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Amsterdam Akdeniz Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title