Haberler

Kürtlerden İngiliz Konsolosa: Kürdistan Sınırını Kaldıralım

Güncelleme:

Irak'taki Bölgesel Kürt Parlamento Başkanı Yusuf Muhammed Sadık, İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu'na "sınırları kaldırma" çağrısında bulundu.

Irak'taki Bölgesel Kürt Parlamento Başkanı Yusuf Muhammed Sadık, İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu Angus Mackey'e, "İngiltere'nin çizdiği suni sınırlar yüz yıldır Kürtler'e büyük acılar yaşattı. Şimdi bu suni Kürdistan sınırlarını kaldırmak için de bize yardımcı olmanızı ümit ediyorum" dedi. Parlamento Başkanı Sadık, IŞİD'in saldırılarından sonra Peşmerge'nin girdiği tartışmalı bölgelerde ise, halkın nereye bağlanmak istediğine kendisinin karar vereceğini söyledi.

Irak Kürdistan Bölge Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed Sadık, İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu Angus Mackey ve yardımcısı John Mitcheel'i makamında kabul etti. Kürt internet sitelerinde yer alan haberlere göre, görüşmede İngiliz Konsolos, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini değerlendirirken, "İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'in hafta içi gerçekleştirdiği ziyaret Kürdistan ile ilişkilerimize verdiğimiz önemi gösteriyor" dedi.

"PEŞMERGENİN KONROL ETTİĞİ ALANLAR KÜRDİSTAN TOPRAKLARIDIR"

Irak'ta IŞİD'in saldırıları ile gelişmeler hakkında bilgi veren Parlamento Başkanı Sadık, Peşmerge güçlerinin halkın can ve mal güvenliğini korumak için Irak Ordusu'nun çekildiği alanlara girdiği ifade ederek, şöyle dedi:

"Peşmerge güçlerinin kontrol ettiği alanlar Kürdistan topraklarıdır. Anayasanın 140. maddesinde bahsedilen sorunlu bölgelerdir. Peşmerge halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için müdahalede bulunmuştur. Bu alanların resmen Kürdistan topraklarına dahil olmasına halkın kendisi karar verecektir."

"ÇİZDİĞİNİZ SINIRLAR KÜRDİSTANI 4 PARÇAYA BÖLDÜ"

Irak Kürt Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed Sadık görüşmede, Kürdistan olarak nitelendirdiği bölgede çizilen sınırların suni olduğunu savunurken, "Mevcut sınırlarımızı İngilizler yapay hatlarla çizdi. Kürdistan'ı dört parçaya böldüler. Bu sınırlar bir asır boyunca halkımıza büyük acılar yaşattı. Şimdi bu suni Kürdistan sınırlarını kaldırmak için de bize yardımcı olmanızı ümit ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

kürd:

allah siz türklerden razı olsun:)))) malkoçoğlu filmlerini kılınçaslan tarkan gibi filmlerini izledikce sizin ne mal olduğunuzu anlıyorum puhahaha:))))))

33
31
yanıtYanıtla
Han Türkoglukitab111@mynet.com:

Sizin gibi mallara okuma yazma öğrettik. Türkçe bile yazabiliyorsunuz. Bu Türk milletinin yetenekleri şaşırtıcı.

yanıt0
yanıt0
NDMaslan196904@Windowslive.com:

ALLAH BİZLERDEN ZATEN RAZI OLDUĞU İÇİN VAROLDUK VE HEP VAROLACAĞIZ AMA SENİN BÖYLE ŞEYLERİ ANLAYABİLECEĞİNİ SANMIYORUM.

yanıt0
yanıt0
ibrahim_ylmzel@hotmail.com:

Senin atalarını besleyende Türklerdi

yanıt0
yanıt0
NDM:

kürtçülük yapanların yorumlarına bakıp valla acıyorum ben bu salaklara, ulan mallar ne zaman devletiniz olduki şimdi olsun bu coğrafyada türk vardı diye var oldunuz, batılı tarihçilerin kulağınıza fısıldadığı yalanları gerçekten kendi tarihiniz sandınız, ALLAH ın izni ile türk milleti bunun üstesinden gelecek ama sonrasında bu topraklarda rahat edebilecekmisiniz orası şüpheli, önünüze gelenin kucağına oturmaktan ne zaman vazgececeksiniz.

26
27
yanıtYanıtla
elazığlısevgi_duvari@mynet.com:

ingilizn eline bakan zavallı snein sınırlarını İngilizler çizdi.

yanıt0
yanıt0
ILIMLI TÜRK:

kürtler bu kadar acıdan sonra bence bir devleti hak etiler. orta doğuda ne kadar yalanlansada 55 milyon civarında kürt mevcuttur. hele bide sonradan ötekileştirilmiş lurlarla belüçleri saymasak neredeyse türkiye nüfusu kadar kürt mevcuttur. bence kürtde olsa bir devleti hak ediyorlar. unutmayalımki çinliler yüzünden orta asyadan göç etiğimizde bize kapılarını açıp bizi islamla tanıştıran halk kürtlerdir. eğer onların yerinde başka bir halk olsaydı biz ya göç etirilirdik ya katledilirdik yada asimile olurduk o yüzden kürt kardeşlerimizin üstüne bu kadar gidip bu zorlu dönemde onları hor görmemeliyiz unutmayalımki şuan onların yerinde bizde olabilirdik.

25
26
yanıtYanıtla
yılmazshadowlessapache@hotmail.com:

bu yorumu yazan lılımlı türk değil kürt insanıdır.55 milyonmuş...rakamlar belli.yalan dolan ve palavralarla bakalım nereye kadar.bir de yok islamiyetle bizi kürtler tanıştırmış...tarihi saptırmak yalanlar işte kürtlerin durumu.zavallı...

yanıt0
yanıt0
hewal:

çatlayın patlayın turkolar

19
22
yanıtYanıtla
ali veli konya:

kudistan neresi lan?

15
23
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title