Haberler

Eylem Yapan Kürt İşçiler, TEM'i Kapattı

Güncelleme:

İstanbul Bağcılar'daki bir inşaat projesinde çalışan Kürt işçiler, sabah saatlerinde TEM otoyolunu trafiğe kapattı.

TEM otoyolu bu sabah kalabalık bir grubun eylemine sahne oldu. Bağcılar 'daki Batışehir inşaatında çalışan işçiler, sabah saatlerinde TEM otoyolunu trafiğe kapattı.

EYLEMİ YAPAN DA SALDIRAN DA KÜRT

Bağcılar'da bir inşaat şantiyesinde çıkan kavgada 2 kişinin bıçakla yaralanması sebebiyle inşaat işçileri eylem yaparak TEM otoyolunu trafiğe kapattı. Şantiyede çalışan Kürt işçilere yönelik yapıldığı iddia edilen saldırının yatakhanede yüksek sesle telefonla konuşmadan kaynaklandığı kaydedildi. Saldırgan işçilerin de Kürk kökenli olduğu ifade edildi.

BIÇAKLA SALDIRDILAR DİYE TEM'İ KAPATTILAR

Bağcılar'da devam etmekte olan bir inşaat şantiyesinde dün akşam işçiler arasında bıçaklı kavga çıktı. Arkadaşlarının saldırıya uğramasına tepki gösteren işçiler bu sabah TEM otobanını trafiğe kapatarak eylem yaptı. Eyleme sebep olan saldırının ise aynı yatakhanede kalan işçiler arasında yüksek sesle telefonla konuşmaktan çıktığı öğrenildi.

'TELEFONDA YÜKSEK SESLE KONUŞTUN' KAVGASI

İddiaya göre olay şöyle gelişti: İşçilerden Muhammet B. ve Tekin G., diğer işçilerin uyuduğu sırada yatakhanede yüksek sesle telefonla konuşmaya başladı. Sesten rahatsız olduklarını ve uyuyamadıklarını belirten diğer işçiler Muhammet B. ve Tekin G.'yi uyardı. Bunun üzerine işçiler arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Şerif ve Abdurrahman Y. kardeşler, telefonla konuşan diğer 2 işçiyi bıçakla yaraladı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken olayın faili olan iki kardeş gözaltına alındı.

Saldırının işçilerin Kürt oldukları için değil, yatakhanede yüksek sesle telefonla konuştukları için yaşandığı kaydedildi. Bununla birlikte olayın mağdurları ve faillerinin de Kürt kökenli olduğu belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Bağcılar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title