Haberler

Çelik: CHP Demek İflas Demektir

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, partisince Yüreğir ilçesi Solaklı beldesinde düzenlenen mitinge katıldı.

Geçen hafta Ceyhan ilçesindeki hastanelerde su olmadığını ifade eden Çelik, hastanelerin su ihtiyacının Yumurtalık ilçesinden tankerlerle getirilen suyla karşılandığını söyledi.

"Bir şey söylediğiniz zaman arkasında duracaksınız" diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Biz, dünyanın en büyük altgeçidi olan Marmaray'ı yapmış bir hükümetiz. Biz üçüncü havaalanını ve köprüyü yapacağız. Türkiye'nin her bir tarafında havaalanları inşa ettik, ediyoruz. Türkiye'nin her bir tarafında barajlar inşa ettik, ediyoruz. Böyle bir hükümet Kanal Adana Projesi'nin arkasındadır. İşte böyle bir hükümet Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın açıkladığı 50 projenin arkasındadır, Mahmut Çelikcan'ın açıkladığı projelerin arkasındadır. Dün değil evvelki gün Nevruz'du. Nevruz Anadolu'nun, Orta Asya'nın bahar bayramıdır. Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Sünnilerin ortak bahar bayramıdır. Nevruz yeni bir günü müjdeler. 21 Mart'ta Nevruz'u kutladık ama Adana'nın Nevruzu'nu inşallah 30 Mart'ta kutlayacağız."

30 yıldır Adana'yı soyanların, vatandaşın emeğini çalanların, alınterini gasbedenlerin, Büyükşehir Belediyesi'ndeki her türlü yolsuzluğa ve soyguna imza atmış olanların kimi desteklediğine vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, "Bakın, CHP demek iflas demektir, MHP demek baskı demektir, bunu en iyi siz bilirsiniz. AK Parti demek vatandaşa saygı demektir, size özgürlük demektir, çocuklarınıza iyi bir gelecek demektir. O sebeple bu seçimde eski Türkiye'nin hastalıklarını, korkularını diretmeye çalışanlara karşı yeni Türkiye'nin partisi AK Parti adına daha çok birlik ve beraberlik göstereceğiz, daha büyük bir irade oluşturacağız" diye konuştu.

"MHP, CHP, BDP AYNI SAFTA YER ALIYOR"

Çelik, 11 yıldır Türkiye'de çok iş başardıklarını anlatarak şöyle devam etti:

"Her türlü darbe teşebbüslerine, siyasi suikast teşebbüslerine rağmen, AK Parti'yi kapatma teşebbüsüne rağmen dimdik durduk. Sizin emaneti kimseye kaptırmadık. Türkiye'de 30 yıldır kan akmasına yol açan terör meselesine karşı çözüm sürecini başlattık ve bugün bir yıldır inşallah Türkiye'de kanın akmadığını gördüğümüz gibi bundan sonra da bunun olmayacağını hep beraber göreceğiz. İçinizde bazı kardeşlerimizin kimliği yasaktı, anadili yasaktı bunları AK Parti özgürleştirdi. Anadillerin hepsine saygı duymayı AK Parti getirdi Türkiye'de. Şimdi, çözüm sürecini sabote etmke istiyorlar, kandan beslenmek istiyorlar, Türkiye yine kaosa sürüklensin istiyorlar, ekonomik gelişmemizin önüne set çekmek istiyorlar, demokratik istikrarı kaosa sokmak istiyorlar, Türkiye'nin dış dünyadaki itibarını zayıflatmak istiyorlar, MHP'si BDP'si CHP'si AK Parti'ye karşı aynı safta yer alıyorlar. Ama ben şunu biliyorum, biz bunları çok gördük, sizin desteğinizle bu safhayı da anlatacağız inşallah."

"AK PARTİ KADROLARI HİÇBİR ÇIKAR GRUBUNDAN EMİR ALMADI"  

Bir afiş gördüğünü ve afişte AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun'un resmi olduğunu ve "Emrin Olur Adana" yazdığını ifade eden Çelik, "Mahmut Çelikcan size bugüne kadar 'Emrin olur Yüreğir' dedi. Abdullah Torun şimdi 'Emrin olur Adana' diyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik, 30 Mart'taki seçimlerin hangi partinin hangi partinin birinci çıkacağıyla, Ankara'yı kimin yöneteceğiyle ilgili olmadığını belirterek, "Bu seçimler kim sizin iradenizi baş tacı ediyor, kim sizin iradenizi yok etmek istiyor onların arasındaki seçimler. Sizin iradenizi yok etmek isteyenlere karşı sizin iradenizi baş tacı eden AK Parti kadroları hiçbir çıkar grubundan emir almadı, hiçbir siyasi güç odağından emir almadı, AK Parti sadece sizden emir aldı. Geçmişte birisi çıkıp dedi ki, '6 kere gittim 7 kere geldim.' Yani demek istiyor ki, 'Milletin emanetini 6 kere güç odaklarına kaptırdım, çıkar gruplarına kaptırdım.' Ama biz sizin iradenize 11 yıl boyunca bir leke bile düşürmedik, sonuna kadar sahip çıktık. Adana'nın her yerinde adaylarımızın söylediği bir şey var, 'Sensiz olmaz.' Bak yemin ediyorum sensiz olacaksa dünyanın bütün nimetleri önümüze gelse de kıymeti yok, sensiz olmaz. Bize deseler ki, 'bin yıl iktidarda kalacaksınız' bak yemin ediyorum sizsiz olacaksa o iktidarı ayağımın altına alırım. Sensiz iktidarın ne olduğunu bu memleket bilir, sensiz iktidar tek parti CHP'sidir, sensiz iktidar 27 Mayıs'tır, sensiz iktidar 12 Eylül'dür, 12 Mart'tır, sensiz iktidar 28 Şubat'tır, sensiz iktidar MHP'dir, sensiz iktidar CHP'dir, sensiz iktidar BDP'dir ama 'sensiz iktidar olmaz' diyen AK Parti'dir."

Çelik, hakla buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ancak vatandaşların sesini duyup kendisini görebilmesi için kürsüde, yüksekte konuşmaktan dolayı çok rahatsız olduğunu ifade ederek herkesten hakkını helal etmesini isteyerek sözlerini noktaladı.
 

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title