Haberler

Küçük Melisa Babasından Nakledilen Karaciğerle Hayata Tutundu

Bursa'da iki aylıkken karaciğer yetmezliği tanısı konulan 2 buçuk yaşındaki Melisa Yılmaz'a babasından alınan karaciğer nakledildi.

Bursa'da iki aylıkken karaciğer yetmezliği tanısı konulan 2 buçuk yaşındaki Melisa Yılmaz'a babasından alınan karaciğer nakledildi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonun ardından sağlığına kavuşan Melisa'nın 28 yaşındaki babası Mesut Yılmaz, Allaha sürekli, 'İnşallah bir gün organlarımla birilerine faydalı olurum' diye dua ediyordum. Dualarım kabul olduve karaciğerimle yavrumu hayata bağladım dedi.

Bursa'da Yasemin ve Mesut Yılmaz çiftinin ilk çocukları Melisa, henüz iki aylıkken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorların yaptığı incelemenin ardından küçük çocukta safranın karaciğerden atılamaması nedeniyle oluşan karaciğer yetmezliği tanısı kondu. Ailesiyle birlikte iki yıldır Uludağ Üniversitesi Çocuk Gastroenteroloji Bölümü'nde tedavi gören Melisa için, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tanju Başarır Özkan ve ekibi, karaciğer nakline uygun olduğu yönünden rapor hazırlandı. Yapılan testler sonucu baba Mesut Yılmaz'ın karaciğerinin nakil için uygun olduğu tespit edildi. Prof Dr. Ekrem Kaya ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu bir fabrikada işçi olarak çalışan babadan alınan karaciğer parçası Melisa'ya nakledildi.

'AMELİYATTAN SONRA KIZIMI TANIYAMADIMö

Geçirdiği operasyonun ardından kızının sağlığına kavuştuğunu belirten anne Yasemin Yılmaz, 'İki yıl önce hastaneye geldiğimizde yavrumun durumu çok kötüydü. Ameliyattan sonra çok çabuk iyileşmeye başladı. Hatta yüzündeki sarılık bile gitti. O kadar değişti ki bir an onu tanıyamadımö diye konuştu. Baba Mesut Yılmaz ise Melisa için bir süre Organ bulunabilir mi' diye beklediklerini söyledi. Daha sonra doktorlardan, kendisininde verici olabileceğini öğrendiğini belirten Mesut Yılmaz, Hemen kabul ettim. estlerden sonra geçenlerde ameliyat olduk. Şu anda Melisa'nın ve benim durumum çok iyi. Kızımın yüzündeki sarılık gitti. Çok mutluyum. Ancak ülkemizde verici bulmak çok zor. Ben, 'bir gün inşallah Allah bana organ vermeyi nasip eder' diye dua ediyordum. O gün geldi ve karaciğerimle parçama, yavruma can verdim. Herkesin organ nakli konusunda daha duyarlı davranmasını istiyorumö dedi.

'ORGAN NAKİLLERİ YETERLİ DEĞİLö

Ülkemizde beyin ölümü sonrası organ bağışlarının yeterli olmadığını belirten Uludağ Üniversitesi Çocuk Gastroenteroloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Başarır Özkan şöyle konuştu 'Operasyondan sonra yaklaşık iki haftalık bir zaman geçti ve hastamızın durumu da oldukça iyi. Çok başarılı bir ameliyat geçirdi ve hastanın hayatı kurtuldu. Donör hastanın babası. Ondan bir karaciğer parçası alınarak hastaya nakledildi. Gönlümüz organ nakillerinin artması ve sırada bekleyen 3 bine yakın karaciğer hastasının bu şansı kullanması. Bu şekilde hayat verilen çocuklarımızın sayısının artmasını istiyoruz.ö

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Yasemin Yılmaz Mesut Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title