Haberler

Küçük Kız, Tinerle Soba Yerine Evi Yaktı

Manisa'da, anne ve babaları evde olmadığı sırada, tinerle kömür sobasını yakmaya çalışınca ev tutuştu.

Manisa'da, anne ve babaları evde olmadığı sırada, tinerle kömür sobasını yakmaya çalışan 14 yaşındaki Merve Çelik'in neden olduğu yangında, yanındaki kardeşi 3 yaşındaki Rümeysa Çelik ağır yaralandı. Amcası ve anneleri tarafından evden çıkarılıp kurtarılan dört kız kardeş hastaneye kaldırıldı. Dumandan etkilenen anne de tedavi altına alındı.

Manisa Kocatepe Mahallesi 1355 Sokak Numara 3'teki 3 katlı binanın çatı katında yaşayan inşaat işçisi Abdulbaki Çelik (40) bugün sabah çalıştığı inşaata, yanlarında kalan annesi ile eşi Maşallah Çelik (35) ise ekmek yapmak için yakındaki komşularına gitti. Altı çocuklu ailenin iki çocuğu oynamak için sokağa çıkarken, Merve (14), Senem (8), Leyla (5) ve Rümeysa Çelik (3) evde kaldı. Dört kız kardeş bir süre sonra üşüyünce abla Merve Çelik, saat 12.30 sıralarında kömür sobasını tinerle yakmak istedi. Kardeşlerinin soğukta kalmasına dayanamayan abla Merve, ateşi yaktığı anda tiner parladı. Alevler, yerdeki minderlere sıçrayıp, hızla büyüdü.

AMCA KAPIYI KIRIP YEĞENLERİNİ KURTARDI

Ağabeyi gibi inşaatlarda çalışan Güngör Çelik (38) yeğenlerinin bulunduğu odadan çıkan dumanları fark edip hızla çatı katına çıktı. Kapıyı kıran amca, alevlerin arasında mahsur kalan yeğenleri Rümeysa ve Leyla Çelik'i kurtardı. Gürültü üzerine sokağa fırlayan anne Maşallah Çelik (35) de yangını görünce hiç düşünmeden yanan eve girdi ve kızları Merve ile Senem'i dışarı çıkardı. Çevredekiler sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine durumu bildirdi. Ablasının yanında bulunan minik Rümeysa'nın yüzüyle vücudunun çeşitli yerlerinde, tinerin parlamasıyla yanıklar oluştu. Talihsiz kız ambulansla önce Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı ardından da İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastenesi'ne sevk edildi. Dumandan etkilenen anne Maşallah Çelik, Manisa Devlet, çocukları Merve, Senem ve Leyla Çelik ise ambulanslarla Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan anne ve üç çocuğunun durumunun iyi olduğu ancak kardeşleri Rümeysa'nın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Öte yandan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, diğer evlere sıçramadan söndürdü.

Maddi durumları iyi olmayan Bitlisli ailenin, evde 9 kişi yaşadığı öğrenildi. Baba Abdulbaki ile anne Maşallah Çelik'in altı çocuğunun olduğu ayrıca baba Çelik'in yaşlı annesinin de yanlarında kaldığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocatepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title