Haberler

Kreatif Ekonomi Uzmanları İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde

Güncelleme:

Türkiye ve ABD'nin Kreatif Ekonomi Uzmanları, 4-5 Kasım tarihlerinde uluslararası iş zirvesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesinde bir araya gelecek.

Türkiye ve ABD'nin Kreatif Ekonomi Uzmanları, 4-5 Kasım tarihlerinde uluslararası iş zirvesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde bir araya gelecek.

İki ülke arasında yeni iş fırsatlarının ele alınacağı, yatırım ve karar vericilerin bir araya geleceği etkinlik, 4 Kasım'da Sütlüce Yerleşkesi'nde başlayarak 5 Kasım Eminönü Yerleşkesi'nde tamamlanacak. Etkinlik finalinde ABD'nin sayılı üniversiteleri ile Türk üniversiteleri arasında işbirliği protokolleri imzalanacak.

Kongreyi organize eden Kuzey Amerika Türk Kaynak Merkezi (TRCNA) Eş-Direktörü Nurten Ural, "Türk üniversiteleri ve Türk iş dünyasıyla buluşmak amacıyla Amerika'dan 40 kişi katılacak. Üniversiteler ve iş adamları için ortaklık kurmak önemli diye görüyorum. Çünkü, hem Türk talebelerini Amerika'ya götürmek hem de Amerikan talebeleri Türkiye'ye getirip tanıştırmak, Türk usullerini göstermek çok önemli. Türkiye'ye gelen Türkiye'yi çok beğeniyor ama Türkiye'ye gelmeyenler hiç bilmiyorlar. Nasıl iş yapacaklar, nasıl ortaklık kuracaklarını onlara öğretmeye çalışıyoruz" dedi.

Zirvede amaçlarının Türk ve Amerikan insanlarının birbirini tanımaları olduğunu belirten Ural, şöyle konuştu: "4-5 Kasım'da düzenleyeceğimiz zirveye Türk iş adamlarını ve üniversite çalışanlarını davet ediyoruz. Amerikan iş adamlarımızla ortaklık kursunlar. Amerika'da iş yapmak isteyen Türk iş adamlarına yardım edebiliriz. 'Amerika'da nasıl iş yapılır, kurallar nedir?' diye Türkiye'den gelenler çok iyi bilmiyor."

"İŞBİRLİĞİ YAPALIM"

Türkiye'nin Avrupa, Afrika ve Ortadoğu için öneminin hem ekonomik olarak hem de bu bölgelere nüfus açısından gün geçtikçe arttığını anlatan Oakland Üniversitesi Profesörü Louay M. Chamra, şunları söyledi: "Üniversitelerle işbirliği yapmak ve farklı ülkelerden insanları bir araya getirmek için buradayız. Yüksek öğretim kuruluşlarının ABD ve Türkiye halklarını bir araya getirebileceğine ve birbirini anlamalarına yardım edebileceğine yürekten inanıyorum. Yüksek öğretim kuruluşları toplumlarımızı kalkındırmak için yardımcı olabilir. Türkiye bizim için büyük önem taşıyor ve dünyada da önemli bir konuma sahip. Bu yüzden buradayız. ABD olarak, Türk insanına ekonomik ve kültürel olarak sunabileceğimiz pek çok şey var. Türkiye'nin de bu bağlamda bize sunabileceği pek çok şey olduğunu düşünüyorum. Böylelikle birbirimize anlayabilir, karşılıklı saygıya dayanan bir ilişki kurabiliriz."

Türkiye'nin, 2023 için hedeflediği vizyona ulaşmak için yola çıktığını anlatan Louay M. Chamra, sözlerini şöyle sürdürdü: "500 milyar dolara yakın bir ticaret hacmine ulaşmış önemli bir ihracatçı olmayı hedefliyor. Bunun için de iş gücünün eğitilmesine ihtiyaç duyuyor. ABD, bu iş gücünün eğitiminde yardımcı olabilir. Pratik eğitimin yanı sıra, teknik alanlarda, mühendislik, bilişim teknolojileri gibi alanlarda eğitim imkanı sağlayabilir. Türk heyetlerini Oakland'a bekliyoruz. Umarım herkes zirveye katılır çünkü birbirimizi tanımak, kapasitemizi anlamak ve nasıl işbirliği yapabileceğimizi tartışmak çok önemli."

"TEKNOPARK GELİŞTİRİLECEK"

Oakland Üniversitesi'nden Amy A. Butler, iş geliştirmenin hem Türkiye'nin hem de Michigan'ın ekonomik gelişimi için önemli bir faktör olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bu alanda, bilgi paylaşımında bulunabiliriz ve karşılıklı olarak deneyimlerimizi aktarabiliriz. Türkiye, teknoparklarının gelişimi için iş geliştirmeye başvurdu. Birbirimizle paylaşabileceğimiz pek çok şey var. Bu zirve, bir araya gelmemiz ve iş geliştirme deneyimlerimizi konuşmamız, araştırma paylaşımı ve hem bugün hem de gelecekte, hem Türkiye hem de Michigan'ın ekonomisinin gelişimi için ihtiyaç duyulan teknolojinin ticarileştirilmesine yönelik bir ilişki kurmak için çok önemli bir fırsat." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Oakland Türkiye Politika Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

19 Mayıs Ankara etkinlikleri: Ankara'da etkinlik olacak mı? 19 Mayıs etkinlikleri neler? ANKARA ETKİNLİK TAKVİMİ! KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #127916 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Kimdir? Selahaddin Eyyubi hangi milletten? Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Manşetlerden biri bomba! Aziz Yıldırım'ın Mourinho açıklaması dış basında geniş yankı buldu

Manşetlerden biri bomba! Aziz Yıldırım'ın Mourinho açıklaması dış basında geniş yankı buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title