Haberler

Kral Fahd'ın 'Gizli Karısına' 31 Milyon Dolar Tazminat

Güncelleme:

2005'te ölen eski Suudi Kralı el Suud'un gizli karısı olduğu belirtilen Canan Farb adlı Filistinli kadın, kraliyet ailesinden yaklaşık 31 milyon dolar tazminat kazandı.

2005'te ölen esli Suudi Arabistan Kralı Fahd bin Abdülaziz el Suud'un 'gizli karısı' olduğu belirtilen Canan Farb adlı Filistinli kadın, Londra'da görülen davada kraliyet ailesinden 20 milyon sterlin (yaklaşık 31 milyon dolar) tazminat kazandı.

Guardian gazetesinin haberine göre, şimdi 68 yaşında olan Farb, 19 yaşındayken o zaman daha prens olan Kral Fahd'la 1968'te gizlice evlendiğini söylüyor. Kraliyet ailesi resmi bir evlilik olmadığını savunuyor.

"RESMİ EVLİLİK DEĞİL" DENİLDİ AMA SUS PAYI VERİLDİ

Birlikte dış gezilere çıktığı Fahd'la ilişkisinin Kral'ın inme geçirdiği 1995'e kadar sürdüğünü söyleyen Farb, 20 Temmuz 2003'te Londra'daki bir otelde görüştüğü Prens Abdülaziz'in (Kral Fahd'ın başka bir eşinden olan oğlu) kendisine 12 milyon sterlin ve bugünkü değeri beş milyon sterlin olan iki daireyi verme vaadinde bulunduğunu belirtti.

Yüksek Mahkeme'de görülen duruşmaya gelmeyen Prens, yazılı ifadesinde bu iddiayı reddetmesine rağmen, mahkeme Farb'ı haklı buldu. Mahkeme, faiz dahil Farb'a 20.25 milyon sterlin ödenmesine karar verdi.

"SUSMASI İÇİN VERİLEN 5 MİLYON STERLİNİ KUMARDA KAYBETTİ"

Yargıç, daha önce de Farb'a "susması" için 5 milyon sterlin verildiğini, kadının bu paranın 3 milyon sterlinini kumar borçları ve diğer ödemeleri için kullandığı kalan parayı da 2 yıl içinde kumar oynarak ya da lüks harcamalar yaparak bitirdiğini söyledi.

NAFAKA DAVASI AÇMIŞTI

Kral Fahd'la Cidde'de Venezuela büyükelçiliğinde tercüman olarak çalışırken tanıştığını söyleyen Farb, Hristiyan olarak doğdu. Kral'la evlenebilmek için Müslüman olan Farb'ın daha sonra Scientology tarikatına girdiği belirtiliyor.

Farb, Kral'ın ölümünden önce 400 milyon sterlinlik nafaka davası açmıştı. Ancak mahkeme Kral'ın ölümüyle bu talebin geçersiz hale geldiğine hükmetti.

"BENİ TAŞLAYIP ÖLDÜRECEKLERDİ"

Canan Farb'a göre Kral'ın başka karıları da vardı ve 1974'te Lübnanlı bir avukatla evlendikten sonra da kendisiyle ilişkisi devam etti. İki kızıyla birlikte Avrupa ve Orta Doğu'da spor salonları açan Farb, Kral'ın Londra'ya geldiği zamanlarda kendisini ziyaret ettiğini söylüyor.

Farb, karardan çok memnun olduğunu belirterek, "12 yıldır mücadele ediyorum. İngiliz adeletine müteşekkirim. Yoksa onlar benim Suudi Arabistan'a gelmemi istiyorlardı. Beni orada taşlayarak öldüreceklerdi" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sultan Abdülaziz Suudi Arabistan Kral Fahd Londra Dünya Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500

Yorumlar (20)

xelife:

Enayiler sagolsun.. Komşusu ac iken hacca gidip bunlara para veren sözde müslümanlar bir kez daha düşünebilirsiniz

16
22
yanıtYanıtla
ne diyon la:

ne alaka insanlar hacca araplar para kazansın diyemi gidiyor ?

yanıt20
yanıt8
Burhan:

Aferin. . . bu yolda git sen. . . yolun tam yobazlık, tam kibir yolu. . . Cağdaşlık, dindara küfür etmekle değil, dindara saygı göstermekle, tahammül etmekle olur. . . Sen bu yolda git. . .

yanıt2
yanıt3
kimsin?:

Haccın ne olduğunu biliyormusun??

yanıt2
yanıt2
Teksas:

bunlarda zeka bu kadar. Allah emretmiş diye gidiyoruz biz müslümanlar. . .

yanıt3
yanıt2
zonguldak:

Allah''ım günah yazmasın ama islamın şartındaki hac ibaresini acaba bu suudiler mi koydu diye düşünmeden duramıyorum. . .

17
20
yanıtYanıtla
haci bekirMobil-ANDROID:

fakirlerin hac paralariyla saltanat yasayan krallar!bu nasil bir dunya,bu nasil bir adalet.ne cok eşek var ve coğuda müslüman..ne acayip değil mi?

16
3
yanıtYanıtla
HER YERDE BUNLAR HABER OLUYOR:

SUUDİ TAHT VARİSLERİ kOKAİN ÇEKİP ÇEKİP MALA VURUYORLAR DEMEK Kİ :)))

16
0
yanıtYanıtla
Sevda:

İTİRAF EDİYORUM.BEN DE KRALIN GİZLİ KARISIYIM. BANA DA TAZMİNAT ÖDESİNLER. :)

16
0
yanıtYanıtla
kara ali:

giz sevda, bende öbür üc ayakli karisiyim banada ödesin.

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title