Haberler

Kötü Tüccar Köylüyü Fabrika Sahibi Yaptırdı - Tekirdağ

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mursallı Mahallesi'nden ve fabrikadan genel ve detay görüntüler Mursallı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nihat Balkan'ın röportajı Fabrikadan detaylar - Şarköylü üreticiler, tüccarların mahsulü ucuz alması üzerine kurdukları fabrikalarda üzüm işlemeye başladı Mursallı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Balkan: "Şu an işlerimiz çok güzel, iyi gidiyor, milletin malı değerleniyor, emeğinin karşılığını vatandaş alıyor" YAKUP GÜLER - Şarköylü üzüm üreticileri, fiyatları sürekli aşağı çeken tüccarların tavrına kızarak devlet destekli kurdukları fabrikalarda ürünlerini işlemeye başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Mursallı Mahallesi'nden ve fabrikadan genel ve detay görüntüler

Mursallı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nihat Balkan'ın röportajı

Fabrikadan detaylar - Şarköylü üreticiler, tüccarların mahsulü ucuz alması üzerine kurdukları fabrikalarda üzüm işlemeye başladı

Mursallı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Balkan:

"Şu an işlerimiz çok güzel, iyi gidiyor, milletin malı değerleniyor, emeğinin karşılığını vatandaş alıyor"

YAKUP GÜLER - Şarköylü üzüm üreticileri, fiyatları sürekli aşağı çeken tüccarların tavrına kızarak devlet destekli kurdukları fabrikalarda ürünlerini işlemeye başladı.

Tüccarın sürekli fiyat kırmasından şikayetçi olan üzüm üreticileri 3 yıl önce Mursallı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çatısı altında birleşti. Mursalılı üzüm üreticileri daha sonra Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nden teknik destek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında da maddi destek alarak üzüm işleme tesisleri kurdu.

Mursallı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nihat Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce tüccarın üzüm fiyatını değerinden aşağı çekmek istemesi üzerine kendi tesislerini kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Tesislerin kapasitesini ve sayısını artırmak için çalıştıklarını ifade eden Balkan, "Şu an işlerimiz çok güzel, iyi gidiyor, milletin malı değerleniyor, emeğinin karşılığını vatandaş alıyor. Bizim için önemli olan milletin üzümü, emeği değerlensin. Milletin cebine beş, on kuruş daha fazla para girsin" diye konuştu.

-Yılda 50 ton üzüm işleniyor

Balkan, yılda 50 ton üzüm işleme kapasitesi olan tesislerin kapasitesini 3 kat daha artırmayı planladıklarını belirterek, fabrika sayesinde bölgede istihdam da sağladıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Kooperatif olarak üyelerin üzümlerini piyasa değerinin üzerinde aldıklarını anlatan Balkan, "Şu anda bizim kooperatifimiz tüccardan daha yüksek ücretle alıyor mahsulü çiftçiden, üretici daha fazla para kazanıyor, ilerde kar payı da vereceğiz, o aşamaya da geleceğiz. Tesisi büyütmeye uğraşıyoruz. Şu an şarap ve üzüm suyu üretimi yapılan fabrikaya ek olarak Allah kısmet ederse ileride pekmez fabrikası ve sirke fabrikası da kuracağız. Milletin cebine daha çok para girecek" dedi.

Her yıl kapasite artırımına gittiklerini ifade eden Balkan, şöyle devam etti:

"İlk sene 5 ton, sonraki sene 40 ton bu sene de 60 ton üzüm suyu ürettik, önümüzdeki yıllarda Allah kısmet ederse 100-150 tona çıkarmayı düşünüyoruz. Maliyetli işler bu yüzden yavaş yavaş ilerliyoruz. Biz ürünümüzü, emeğimizi yok yere gitmesin diye kendi tesislerimizi kurduk. Her köye tesis kurulsun isterim, devletimiz yardım ediyor, destek veriyor. Kursunlar işletsinler, ham madde her köyde var. Sirke yapsınlar ne biliyim çok iyi bir şey kendi mallarını değerlendirsinler."

Fabrikada yönetici olarak çalışan Seçkin Budak da fabrikalar sayesinde göçün de önlendiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Tekirdağ Mursallı Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

TBMM'ye Sunulan Kripto Para Düzenlemesi Detayları Açıklandı Kara Ağaç Destanı dizisi nerede çekiliyor, setleri nerede? Tasarruf Genelgesi Detayları: Hangi Kuruma Kaç Araç Tahsis Edilecek? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel ve Galvanizleme kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta kim elendi? #128105 GELİNİM MUTFAKTA elenen isim kim oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title