Haberler

Kosova'nın Tek Türkçe Basılan Dergisi Türkçem 15 Yaşında

Kosova'da 1999 yılından bu yana zor koşullarda yayınını sürdüren ülkede Türkçe yayınlanan tek dergi olan Türkçem Çocuk,15'inci yılı ve 170'inci özel sayısı nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kosova'da 1999 yılından bu yana zor koşullarda yayınını sürdüren ülkede Türkçe yayınlanan tek dergi olan Türkçem Çocuk,15'inci yılı ve 170'inci özel sayısı nedeniyle etkinlik düzenledi. Etkinliğe yoğun ilgi ve katılım oldu.

Prizren'deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik merhum yazar ve şairler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Türkçem dergisinin bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler slayt gösterisi eşliğinde sunuldu. 15 yıldan bu yana Kosova'da Türk dilinin yaşatılmasında önemli rol oynayan Türkçem çocuk Dergisi, ayda 1r basımdan çıkıyor.

Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, ülkedeki faal olan Türk kurumlarının bu tür dergilere sahip çıktığını vurguladı. Derginin çocuklarımıza Türkçe ve kültürünü öğrettiği gibi, sevdirdiğini anlatan Büyükelçi Songül Ozan, "Burada soydaşlarımızın yüzyıllardır Türkçe ve Türk kültürüne sahip çıkmasının en güzel sembollerinden bir tanesi, Türkçem'dir" dedi.

Ozan, derginin desteklenmesinin önemine vurgu yaparak, Türkiye kurumlarının da Türkçem dergisini ve Türkçe yayınları imkanlar doğrultusunda desteklemeye devam edeceğini bildirdi. Tanıtım Gecesi'ne katılan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, bir derginin 15 yıldır ayakta kalmasının kolay olmadığına işaret ederek, Zeynel Beksaç'ı bu soylu çalışması nedeniyle kutladı.

Kosovalı Türkler için Türkçe ve örgütlenmenin hayati önemden olduğunu vurgulayan Yağcılar, Türkçe'nin yaşatılmasında Türkçem dergisinin önemli rol oynadığına dikkat çekerek, mutlaka desteklenmesi gerektiğini belirtti. Yaklaşık 2 saat süren gecede konuşmacılar Türkçem çocuk dergisi hakkında bilgi verdi. - Prızren

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunus Emre Türk Songül Ozan Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title