Haberler

Kosova'dan Türk Desteğine Teşekkür

Güncelleme:

Kosova Dışişleri Bakanı Hoca, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na, ülkesinin tanınması konusundaki çabasından dolayı teşekkür etti.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na ülkesinin tanınması konusundaki çabasından dolayı teşekkür etti.

Gine'nin başkenti Konakri'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 40. Dönem Dışişleri Bakanlar Konseyi Toplantısı katılan Hoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinin Birleşmiş Milletler'e (BM) tam üyelik konusundaki çalışmalarını anlattı.

Bugüne kadar ülkesinin bir çok ülke tarafından tanındığına değinen Hoca, Kosova'nın BM'ye tam üyeliği için çaba sarf ettiğini, daha fazla ülke tarafından tanınmasının bunu kolaylaştıracağını vurguladı.

Gine'deki toplantıda İİT üyelerine ülkesini tanımaları yönünde tavsiyede bulunduğunu belirten Hoca, Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana iyi bir mesafe katederek, tanınırlılığını arttırdığını, bu sürecin BM üyeliğiyle sonuçlanması için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.

İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da Kosova'nın tanınması için "İİT üyelerine yönelik çalışmalar yaptığını" ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kosova Dışişleri Bakanı Hoca, BM üyeliği konusunda engelleri birer birer aştıklarını ve "artık sonuca gitmek" üzere olduklarını ifade etti.

"Türkiye'nin bu konuda yürüttüğü diplomasi bizi mutlu ediyor" diyen Hoca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na ülkesinin tanınması konusundaki çabasından dolayı teşekkür etti.

Bağımsızlığını 17 Şubat 2008'de ilan eden ve bunu ilk tanıyan ülkelerden Türkiye'nin yanı sıra Kosova'yı aralarında 23 AB ülkesi ve ABD'nin de bulunduğu çok sayıda ülke tanımıştı.

Kosova Dışişleri Bakanı Hoca, ağustos ayında Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Kosova'nın BM'ye tam üye olmak istediğini belirtmişti. - Gine

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Enver Hoca Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title