Haberler

Kosova'da Yasadışı Göç Konusu Tartışıldı

Güncelleme:

Kosova Avrupa Entegrasyonu Konseyinin toplantısında 6 ay içerisinde Kosova'dan yasa dışı yollarla 23 bin kişin kaçması gündem maddesi oldu.

Dha DIŞ HABER- Kosova'da yasadışı göç konusu tartışıldı

Kosova Avrupa Entegrasyonu Konseyi'nin toplantısında 6 ay içerisinde Kosova'dan yasa dışı yolarla 23 bin kişin kaçması konusu gündem maddesi oldu. Toplantı Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Başbakan İsa Mustafa, Entegrasyon Bakanı Bekim Çollaku, İçişleri Bakanı İskender Hüseyni, Kosova Polisi Genel Müdürü Shpend Maxhuni ve AB Kosova Ofisi Şefi Samuel Zbogar ve üst düzey yetkililer katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosova'da son zamanlarda artan yasadışı göçün tedirginlik verici düzeyde olduğunu söyledi.

Ekonomik kalkınma konusundaki zayıflıktan dolayı yasadışı göçün arttığına değinen Cumhurbaşkanı, Macaristan ve Sırbistan sınırı yakınlarında donarak hayatını kaybeden Ali Fetahu'yu hatırlattı.

'Kosova'dan göç 2015 yılında yaşanmamalı. Bu durum bize ülkede yaşanan göçü durdurmak için gerekli olan önlemleri almamamız gerektiğini gösteriyor' şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı, Avrupa ülkelerinde mülteci sayısındaki artışın vizelerin liberalleşmesi sürecine zarar verdiğini ifade etti.

Başbakan İsa Mustafa, Kosova Hükümeti'nin yasa dışı göçe olanak veren suç guruplarıyla mücadele etmeye özen gösterip aynı zamanda bunu komşu ülkelerinin de yapmasını beklediğini söyledi. Kosova'da yaşamak ve çalışmak isteyenlere Kosova'yı cazip hale getirmek için çaba harcadığını belirten Başbakan vatandaşlara dış ülkelerde sezonluk istihdam ve gençlerin Kosova'da istihdam edilmesi için yabancı yatırımları teşvik etmek konusunda hükümetin elden geleni yaptığını ifade etti. Başbakan 'Bunun kısa zamanda yapılamayacağı bilincindeyiz, vizeler muafiyeti kaçışları değil, insanların gidip tekrar dönmelerini mümkünleştirirdi.' dedi

AB Kosova Ofisi Şefi Samuel Zbogar, AB'nin hiçbir ülkesinin Kosovalılar için sığınma taleplerini kabul etmeyeceğini ifade etti 'Sığınma başvuruları AB'nin hiçbir ülkesi tarafından Kabul edilmeyecek. Çoğu reddedilecek ve tekrar Kosova'ya geri gönderilecek' şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Kosova Dha Politika Güncel Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title