Haberler

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapanan umuma açık mekanlar denetleniyor - KONYA

Güncelleme:

Konya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca faaliyetleri geçici süreyle durdurulan bazı işletmeler zabıta ekiplerince denetleniyor.

Konya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca faaliyetleri geçici süreyle durdurulan bazı işletmeler zabıta ekiplerince denetleniyor.

Kent merkezinde Kovid-19 önlemleri çerçevesinde, İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca bazı işletmeler açılmadı.

Karatay Belediyesi Zabıta ekipleri ise merkezdeki kapatılan umuma açık mekanları denetledi, genelgeye uymayan iki çayhaneye tebligatta bulundu.

"İki işletmenin (çayhane) açık olduğunu tespit ettik"

Zabıta Müdür Zeki Gökmenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde alınan önlemler çerçevesinde faaliyetlerinin geçici olarak durdurulması hakkında işletme sahiplerine tebligatta bulunduklarını söyledi.

Genelgeye ilçede genel anlamda uyulduğunu anlatan Gökmenoğlu, "Umuma açık istirahat ve eğlence işletmelerinin kapalı tutulmasıyla ilgili gerekli denetimleri yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Kahvehane statüsündeki iki işletmenin (çayhane) açık olduğunu tespit ettik. Bununla ilgili gerekli tebligatı yaptık, kapatmaları konusunda uyarıda bulunduk. Gün içinde gerekli kontrolleri yapılacak. Yine açık olduğu tespit edilirse kapatacağız, gerekli cezai işlem uygulanacak." dedi.

Gökmenoğlu, 6 ekiple yapılan denetimlerin, genelge süresince devam edeceğini kaydetti.

"Bize de yol göründü, sağlık olsun"

Vatandaşlardan Hasan Acar ise devletin aldığı tedbirleri yerinde bulduğunu belirterek, insan sağlığının herşeyden önce geldiğini vurguladı.

Alınan tedbirlere vatandaşların harfiyen uyması gerektiğine işaret eden Acar, "Böyle olması çok güzel. Çayhanenin yasak kapsamında olduğunu bilmiyordum. Şimdi ekipler işletmeye gerekli uyarıda bulundu. Bize de yol göründü, sağlık olsun." diye konuştu.

Çayhanede vakit geçiren Abdülkadir Çakır da denetimleri yerinde bulduğunu kaydederek, "Burada oturmaya bir süre ara vereceğiz. Alınan karara uyulması insan sağlığı için önemli. Biz vatandaşların da üzerine düşeni yapması gerekiyor. Artık bu süreci evde hanım ve çocuklarla televizyon izleyerek geçireceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Karatay Zabıta Konya Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title