Haberler

Korkmaz Olayının Tanıkları Eskişehir'de Dinlendi

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ile ilgili açılan davada tanık olan 14 kişiden 12'si Eskişehir’de dinlendi.

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ile ilgili açılan davada tanık olan 14 kişiden 12'si Eskişehir'de dinlendi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya farklı illerden yaklaşık 80 avukat katıldı. Tanıkların dinlendiği duruşmaya katılmak üzere ağabey Gürkan Korkmaz da Eskişehir'e geldi. Duruşmanın görüntülü yapılmasından dolayı katiplerin konuşmaları duruşma esnasında yazmamasına tepki gösteren müşteki avukatları, hakime katiplerin duruşma esnasında konuşulanları yazmasını istedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı duruşma sonunda görüntü CD'lerinin avukatlara verileceğini ifade etti.

Kamerayla kayıt altına alınan duruşmada, ilk tanık olan Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Dr. Sezer Zehir, "Ben olayın oluğu gün beyin cerrahisi bölümünde çalışıyordum. Acil servisten arandım, bunun üzerine aşağıya servise indim. Ali İsmail Korkmaz'ın ilk müdahalesini yaptıktan sonra, beyninin sol tarafında kanama gördüm. Hastanın kalp hastası olduğunu ve kanı sulandırıcı haplar kullandığını öğrendim. Bunun üzerine beyin cerrahi bölümü yoğun bakımına aldık. Tedavisine başladık. Korkmaz, bize Eskişehir Devlet Hastanesi'nden geldi" dedi.

"BANA GÖSTERİLEN GÖRÜNTÜDE PATRONUMU TEŞHİS ETTİM"

Olayın geçtiği fırında çalışan Mehmet Arslan ise, şu şekilde ifade verdi:

"Her hafta o sokakta olay oluyordu. Olayın olduğu gün fırının önünde esnaf vardı. Daha sona bir kargaşanın çıktığını duydum. Bunun üzerin içeriden dışarıya çıktım. Burada bir gencin dövüldüğünü gördüm. Ben fırında hamurhanede çalışıyorum. Bunun için içeriden pek fazla dışarıya çıkmam. Bana gösterilen görüntüde sadece patronumu tanıdım."

"ESNAF OLARAK DÜKKANIMIZA BAKMAYA GİTTİĞİMİZDE BİZDE DARP EDİLDİK"

Olayın geçtiği sokakta bulunan dükkanlarından alarm çalması üzerine geldiklerinde, polis ekiplerinin küçük kardeşini darp ettiğini ileri süren İbrahim Arslan ise "Dükkandan alarm sinyali gelince kalkıp dükkana gittik. Daha sonra gittiğimizde alarmın yandığını gördük. Fırınının önüne geçtik. Buraya gelen polisler küçük kardeşimi darp etti. Biz de esnaf olduğumuzu söyleyince, bıraktılar. Biz de oradan eve geçtik" dedi.

"ALİ İSMAİL KORKMAZ İLE AYNI SOKAKTAYDIK"

Beşik Otel görüntülerinde dövüldüğü ortaya çıkan Doğukan Bilir de verdiği ifadede şunları söyledi:

"Olay gecesi sokağın başında bir süre beklemiştik. Yanımda 4 kişi daha vardı. Bunlardan biri Ali İsmail Korkmaz'dı. Sokağa girerken onu da görmüştüm. Beşik Otel'e ait görüntülerde dövülen kişi benim. Sokak ortasında 5 kişi sopalarla önüme çıktı. Yüzlerinde gaz maskesi vardı. Bize vurmaya başladılar. Ben geldiğimiz yola geri dönmek istedim. Bu sefer de karşıma çıkan bir kişi elindeki cop ile bana vurmaya başladı. Bu sırada arkamdakiler de yetişerek bana vurdu. Bir polis bana kimliğimi sordu. Hangi topluluğa üye olduğumu sordu. Ben de bir yere üye olmadığımı söyledim. Daha sonra ellerinden kurtuldum. Biraz yürüdükten sonra aldığım darbeler sonucunda yere yığıldım. Babamı aradım. Babam geldi ve beni hastaneye götürdü. Bana vuranları gösterseler 3 tanesini tanırım."

"ŞEHİR DIŞINDA OLDUĞUM HALDE BENİ TANIK YAZMIŞLAR"

Olayın geçtiği gün şehir dışında olduğunu ifade eden Volkan Ferdibilek da, "Bir yanlışlık olmuş. Burada neden olduğumu bilmiyorum. Güvelik kamerasında belirlenen Volkan isimli şahıs ben değilim" dedi.

"SADECE GÖRÜNTÜLERİN NASIL ALINABİLECEĞİNİ GÖSTERDİM"

Silindiği iddia edilen Beşik Otel görüntülerinin polise verilmesinde yardımcı olduğu iddia edilen bilgisayar uzmanı Mustafa Ayaş ise, "Olaydan sonra otel sahibi beni aradı. Gelip görüntülerin alınmasında yardımcı olmamı istedi. Ben de işimin olduğunu, gelemeyeceğimi söyledim. Bundan sonra beni polisler arayarak savcının beklediğini ve görüntülerin alınması gerektiğini söylediler. Bunun üzerine otele gelerek görüntülerin nasıl aktarılacağını gösterdim. Daha sonra otelden ayrıldım"

"KAMER KAYITLARINI POLİS EKİPLERİ KAPATMAMI SÖYLEDİ"

Olay günü görüntülerinin silindiği iddia edilen otel sahibi Erdoğan Gözseçen ise duruşmada şu şekilde ifade verdi:

"Olay günü oteldeydim. Saat 02: 00'da Ercan Bilir'in oğlu Doğukan'ın dövüldüğünü gördüm. 20 dakikalık bir görüntünün olmadığı söyleniyor. Bu doğrudur. Bunun nedeni ise şalteri indirmemdir. Silinme söz konusu değildir. Ben göstericilerinin otele girmemesini önlemek için şalteri indirmek üzereyken, polis ekipleri gelerek kameraları kapatmamı istedi. Ben de zaten kapatmak üzereydim. Otelin ışığını açık gören eylemcilere içeriye giriyordu. Bundan dolayı kapattım. Olayın sabahında Ercan Bilir otele geldi, görüntü kayıtlarını istedi. Ben de veremeyeceğimi söyledim. Bundan 2 gün sonra bir amir gelerek görüntüleri istedi. Ben de kimliğini sordum. Kimliğini görünce görüntülerin aktarılmasını istedi. Ben de harddiski verdim. Tekrar geldiler ve görüntüleri alamadıklarını söylediler. Sonra bilgisayarcıyı çağırdık."

"OLAYLAR NEDENİYLE DÜKKANIMI AÇMADIM"

Esnaf olarak dayak yediklerini ifade eden Seyitcan Göl, "Ben Korkmaz'ın dövüldüğünü görmedim. Dayak yedik. Benim sokakta çayevi işletmem var. Olaylar nedeniyle dükkanımı o gün açmamıştım. Ancak temizlemek için akşam üzeri gittim. Fırının önüne geldiğimde beni tanımadığım kişiler darp etmeye başladı. Bu esnaf diye söyleyince beni bıraktılar. Sivil polislerde maske görmedim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Doğukan Bilir Eskişehir Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title