Haberler

Konya Yetim Maaşı İçin Anlaşmalı Boşananları, Akrabaları Şikayet Ediyor

Yetim maaşı için anlaşmalı boşananları, akrabaları şikayet ediyorKonya SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, ölen anne ve babalarının emekli maaşlarını alabilmek için anlaşmalı olarak boşanan çiftlerle ilgili son bir yılda 761 şikayet aldıklarını ve yapılan 364 incelemede 322 kişinin birlikte yaşadığını tespit ettiklerini belirtti.

Yetim maaşı için anlaşmalı boşananları, akrabaları şikayet ediyor

Konya SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, ölen anne ve babalarının emekli maaşlarını alabilmek için anlaşmalı olarak boşanan çiftlerle ilgili son bir yılda 761 şikayet aldıklarını ve yapılan 364 incelemede 322 kişinin birlikte yaşadığını tespit ettiklerini belirtti. Yavuz, şikayetlerin genellikle anlaşmalı boşanan çiftlerin akrabaları tarafından yapıldığını söyledi.

Konya SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak yetimlere bağladıkları maaş uygulaması olduğunu söyledi. Bu uygulamanın sigortalı olan ve vefat eden anne veya babanın kız çocukları için geçerli olduğuna dikkat çeken Yavuz, "Böyle bir ölüm durumunda yetim kalan kız çocuğuna ölen anne veya babanın emekli maaşı bağlanıyor. Kız çocuklarında da yaş sınırımız yok. 80 yaşındaki kişi de, kız çocuğu gibi kabul edilip ölen anne veya babasının maaşını alabiliyorlar. Tek şartımız var. O da evli olmaması." dedi.

761 ŞİKAYET GELDİ

Bunu kötüye kullanan vatandaşlar da bulunduğunu ifade eden Yavuz şunları söyledi:

"Babalarından kalan maaşları alabilmek için evli olup mahkeme kararıyla boşanıp birlikte yaşamaya devam eden çiftler var. Bununla ilgili Konya'da son bir yıl içerisinde 761 şikayet geldi. Bunlardan 364 tanesinin incelemesi yapıldı. 322 kişinin anlaşmalı olarak boşandıklarını ve birlikte yaşadıklarını tespit edildi. Diğer şikayetlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor."

AKRABALARI ŞİYATET EDİYOR

Şikayetlerin genellikle anlaşmalı boşanan çiftlerin akrabaları tarafından yapıldığına dikkat çeken Yavuz, "Çünkü aile içerisinde hak ettikleri için yetim aylığı olan kızlar bulunuyor. Anlaşmalı boşananlar da sisteme girdiği zaman yetim aylığı alan kızların maaşları düşüyor. Maaşları düştüğü için de anlaşmalı boşanan çiftler kurumumuza şikayet ediliyor. ya da maaş alabilmek için anlaşmalı boşanan çiftlerin durumundan vicdanen rahatsız olan yakın akrabaları da şikayet edebiliyor." şeklinde konuştu.

ÖDENEN PARA FAİZİYLE GERİ ALINIYOR

Kendilerine gelen ihbarların hepsini mutlaka değerlendirdiklerini de ifade eden Yavuz şunları söyledi:

"Kurum olarak bize ihbar veya şikayet geldiği zaman mutlaka araştırıyoruz. Eğer sonucunda maaş alabilmek için anlaşmalı boşanma yapıldığını tespit edersek hem ödediğimiz tüm parayı faiziyle birlikte alıyoruz, hem de o dönem içerisinde yapılan sağlık yardımlarının parasını alıyoruz. Bu da çok yüklü miktarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na borçlanmaları anlamına geliyor. Vatandaşlarımız kesinlikle bu tür bir yola başvurmasınlar. Urum olarak er veya geç bunun tespitini yapıyoruz. Sonuçları da çok ağır oluyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Murat Mustafa Konya Politika Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç nereli, neden öldü, eşi kim? Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri? Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Melisa Aslı Pamuk soyadını neden değiştirdi? #128141 17 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128250 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Hipermetrop nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title