Haberler

Konya Karatay Kurban Bayramı'na Hazır

Güncelleme:

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirleri alan Karatay Belediyesi, genel temizlik çalışmalarına da tüm hızıyla devam ediyor.

Karatay Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde genel temizlik çalışmalarına devam ediyor. İlçe genelinde yapılan çalışmalar ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzurlu ve rahat bir şekilde geçirebilmeleri için belediye olarak her türlü önlemin alındığını vurguladı.

Bayram süresince herhangi bir olumsuzluğa karşı, Zabıta, Fen İşleri, İmar ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin görevlerinin başında olacağını belirten Başkan Hançerli, Bayram öncesi mezarlıkların çevresi, caddeler, kurban kesim yerleri ve sitelerin içlerinin temizlendiğini ifade ederek, belediyeye bağlı ekiplerin arife gününde ve bayramda yapılacak çalışmaların programlarının da hazır olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, özellikle bayram alışverişlerinin tamamlandığı arife gününde çarşı merkezinde oluşan kirliliğin o gün gece temizleneceği ve bayram sabahı merkez bölgeler ve bütün mahallelerde temizlik ekiplerinin artırılarak çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.

Kurban kesim yerlerinde Pazar Marketlerin önemine değinen Başkan Hançerli; kapalı pazar alanlarının sadece pazarların kurulmasında değil kurban kesimi ve sosyal aktiviteler içinde kullanılabildiğini dile getirdi. Kurban kesim yerlerinin kapalı olması nedeni ile kesim yapılırken vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmeyeceğine dikkat çeken Başkan Hançerli; özellikle pazar marketlerde ve diğer kurban kesim yerlerine 16 m uzunluğunda kurban askılıklarının kurulduğunu, kurban kesim yerlerinde seyyar vinç, çeşme tertibatı ve su arozözünün ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi.

Bayram tatili süresince nöbetçi ekiplerin görev başında olacağını belirten Başkan Hançerli, "Vatandaşlarımızın alınan önlemlere rağmen karşılaşabilecekleri sıkıntıları, istek ve şikayetleri 350 13 13 nolu telefona bildirmelerini istiyoruz. Kurban Bayramını, yardımlaşma geleneğimizi en güzel şekilde yeniden yaşayarak, birlik ve beraberlik anlayışı içinde huzurla geçirmelerini diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Hançerli Kurban Bayramı Karatay Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title