Haberler

Konya Diyarbakır'da Şehit Düşen Jandarma Uzman Çavuş, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş, son yolculuğuna uğurlandıDİYARBAKIR'ın Lice İlçesinde dün PKK'lılarla girdikleri çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş 34 yaşındaki Selçuk Özer'in, cenazesi memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi Doğrugöz Mahallesi'nde, yaklaşık 10 bin...

Diyarbakır'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş, son yolculuğuna uğurlandı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesinde dün PKK'lılarla girdikleri çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş 34 yaşındaki Selçuk Özer'in, cenazesi memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi Doğrugöz Mahallesi'nde, yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Selçuk Özer'in cenazesi bugün Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Konya'ya getirildi. Şehit Özer'in cenazesi, Konya Havalimanında, ailesi, yakınları ve protokol tarafından karşılandı.

Şehit eşi Huriye Özer de,3 yaşındaki kızı Ayşegül Özer ile eşiyle birlikte son yolcuğunu yapıp, eşinin naşının taşındığı askeri uçakla Konya'ya geldi. Gözyaşlarına hakim olamayan Huriye Özer, eşinin cenazesinin uçaktan indirildiği sırada güçlüklü ayakta durduğu için yere yığıldı. Yakınları müdahale etti.

Şehit Özer'in cenazesi karşılamanın ardından törenin yapılacağı memleketi Akşehir İlçesi'ne bağlı Doğrugöz Mahallesi'ne götürüldü. İlk olarak baba evine götürülüp helallik alındı. Daha sonra dini ve askeri törenin yapılacağı Meydan Camii önünü getirildi.

Törene Orman ve İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akrüyek, askerler, ailesi, yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Bakan Eroğlu, şehit babası Yusuf Özer'e başsağlığı diledi.

"YİĞİDE BAKIN"

Tören alanında şehidin ailesi ve yakınları tabuta sarılıp ağladı. Annesi Nevin Özer, "Kuzum ben seni nasıl vereyim toprağa kuzum. Vatan toprağı için evladım can vardı."diyerek gözyaşı döktü. Nevin Özer, daha sonra tabutun yanındaki oğlunun fotoğrafını havaya kaldırıp, " Yiğide bakın, yiğide" dedi.

Şehit eşi Huriye Özer de, eşinin tabutuna sarılıp, "Aslanım, canım yiğidim, seni buralarda mı görecektim"dedi. Tören alanına bir yakını tarafından şehidin kızı Ayşegül Özer de getirildi ve minik Ayşegül'e babasının fotoğrafı öptürüldü. Şehidin kardeşi Mehmet Özer de ağabeyinin törende ağabeyinin mavi beresini taktı.

İkindi ezanı okunduğu sırada cenaze namazını kıldıracak olan Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, tabutun başındaki yakınlarını, tabutun başından ayrılmaları için uyardı. Bunun üzerine şehidin bir yakını "10 dakika bekleyin, her zaman böyle yapıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Kısa bir süre sonra ailesi ve yakınları tabutun başından ayrıldı ve cenaze namazı kılındı.

Şehit babası Yusuf Özer, yanına gelen geçen Nisan ayında Şırnak'ın Gabar Dağı'nda operasyon sırasında PKK'lı teröristlerce araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk'ün babası Mehmet Ertürk ile birlikte cenaze namazını kıldı. Cenaze namazının ardından Şehit Özer'in cenazesi, mahalle mezarlığına defnedildi.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Akşehir Konya PKK Politika Güncel Haberler

title