Haberler

Koltuk Değişti, Kader Değişmedi

Aydın'ın Acarlar Beldesi'nin görevi başında yaşamını yitiren 4'üncü Belediye Başkanı olan AK Parti'li Cafer Yıldırım'ın cenazesi, düzenlenen törenin arndan gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Aydın'ın Acarlar Beldesi'nin görevi başında yaşamını yitiren 4'üncü Belediye Başkanı olan AK Parti'li Cafer Yıldırım'ın cenazesi, düzenlenen törenin arndan gözyaşlarıyla toprağa verildi. Yıldırım'ın cenazesine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da katıldı.

'Koltuğun uğursuz olduğu' yönündeki sözlerden bıkarak göreve geldiğinde makam koltuğunu değiştiren Yıldırım'ın da kendisinden önceki başkanlarla aynı kaderi paylaştığı belirtildi. Makamında kalp krizi sonucu ölen eski Başkan Adnan Yıldız'ın ardından meclis kararı ile Başkan Vekili seçilen CHP'li Celal Kaymak'ın da göreve seçildikten 8 gün sonra kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Vekil Başkan Kaymak da eklendiğinde bu koltukta 19 yılda ölen başkan sayısı 5'e ulaştı.

Acarlar Belde Belediyesi Başkanı AK Parti'li 57 yaşındaki Cafer Yıldırım, dün öğlen saatlerinde, iddiaya göre bir zabıta memuruyla tartışmasının ardından kalp krizi sonucu hastaneye kaldırıldı, ancak müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başkan Yıldırım'ın Aydın Devlet Hastanesi morgundan sabah saatlerinde alınan cenazesi sabah saatlerinde Acarlar Beldesi'ndeki evine getirildi. Duaların okunmasının ardından büyük bir kalabalık eşliğinde belediye meydanına getirilen Yıldırım için burada cenaze töreni düzenlendi. Cenazenin belediye meydana gelişi ve çıkarılışı sırasında vatandaş tabutun üzerine karanfiller attı.

SÜLEYMAN SOYLU DA CENAZEYE KATILDI

Yıldırım'ın cenaze törenine Vali Erol Ayyıldız, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, Sultanhisar Belediye Başkanı AK Parti'li Ertegün Ünal, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, MHP İl Başkanı Fevzi Köse, İncirliova Belediye Başkanı CHP'li Fadime Orbay, çevre belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyük üzüntü yaşayan aile fertlerine başsağlığı dileyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, aileye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye mesajını da iletti. Tabuta kapandığı sırada fenalık geçiren Yıldırım'ın eşi 54 yaşındaki Hanife Yıldırım, yanındakilerin yardımıyla ayakta durabildi. "Ciğerim yanıyor" diye feryat eden acılı kadın, cenaze namazının kılınması için güçlükle tabutun başından uzaklaştırılabildi. Aydın Müftü vekili Salih Akcan'ın kıldırdığı namazın ardından omuzlarda taşınan Yıldırım'ın cenazesi Acarlar Belde Mezarlığı'nda toprağa verildi. Evli ve 4 çocuk babası olan Başkanı Yıldırım'ın cezanezinde gözyaşları sel oldu.

KOLTUK DEĞİŞTİ, KADER DEĞİŞMEDİ

Acarlar'ın başkan ölümleriyle gündeme gelmesinin üzücü olduğunu belirten Başkan Vekili AK Parti'li Sezai Özkaya, "Koltuğun yenisini aldık. Bu koltukta da arkadaşımız vefat etti. Bu demek değildir ki koltuk geldi can aldı. İnsanların ömrünü Allah verir, Allah alır. Bu koltuğu Adnan Bey'in ölümünden sonra rahmetli Cafer Yıldırım başkanımız almıştı. Giden koltukta da bir başkanımızı öldü, yeni aldığımızda da öldü. Demek ki arkadaşlarımızın ölümleri buraya nasipmiş. Bunu koltuğa bağlamak bize yakışmaz. Biz 1800'lü yıllarda değil 2000'li yıllarda yaşıyoruz. Çağımız değişti ve Allah'a inanan insanlarız" dedi.

SÖYLENTİLERDEN BIKIP KOLTUĞU DEĞİŞTİRMİŞ

Görevi başında hayatını kaybeden üç belediye başkanının ardından göreve seçilen Belediye Başkanı Cafer Yıldırım'ın koltuğun uğursuz olduğu yönündeki söylentilerden bıkıp göreve geldiğinde makam koltuğunu değiştirdiğini anımsatan Başkan Vekili Özkaya, "Her gelen koltukla ilgili bir şeyler söyleyince, gidip yenisini alıp altına koydu. Hem espri olsun hem de yenilik olsun diye bunu yaptı. Zaten önceki koltuk eskimişti. Aynı koltukta dört kişinin hayatını kaybetmesi insanların kafasında yer etti. Koltuk da değişti ama sonuç yine ölüm oldu. Koltuk değişti, ölüm değişmedi" diye konuştu.

'KOLTUK UĞURSUZ'

Acarlar Belde Belediyesi'nde görevi başında ölen ilk başkan 1994 yılında ANAP'lı Durmuş Ali Akcan oldu. Akcan, göreve başladıktan bir hafta sonra hayatını kaybetti. Üst üste üç dönem belediye başkanı seçilen ve Acarlılar'ın sevgisini kazanan Belediye Başkanı AK Parti'li Yunus Şentürk (71) de uzun süredir tedavi gördüğü kanser rahatsızlığı nedeniyle 19 Ocak 2012 tarihinde vefat etti. Şentürk'ün ölümünün ardından yapılan meclis seçiminde AK Parti'li Adnan Yıldız başkanlığa seçildi. Görevi başında kalbine yenilen Yıldız, Belediye Başkanlığı görevini ancak 7 ay yürütebildi. Yıldız'ın ardından geçen yıl Eylül ayında belediye meclis üyeleri tarafından vekaleten göreve seçilen CHP'li Celal Kaymak (60), göreve seçildikten 8 gün sonra kalp krizi sonucu hayatını yitirdi. Kaymak'ın ardından geçen yıl Ekim ayında göreve seçilen AK Parti'li Cafer Yıldırım'ın da hayatını kaybetmesiyle Acarlar Beldesi sakinleri koltuğun uğursuz olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Acarlar'ın bağlı olduğu İncirliova İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Yahya Ümit Orbay da görevine devam ederken 2007 yılında rahatsızlanarak vefat etmişti. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Cafer Yıldırım Ak Parti Acarlar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title