Haberler

Köln'de Aleviler Erdoğan'ı Protesto İçin Toplandı

Güncelleme:

Almanya'nın Köln kentinde, Başbakan Erdoğan'ı protesto edecek olan gruplar sabahın erken saatlerinden itibaren Ebertplatz'da protesto için toplandı.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) organize ettiği protesto mitingine Almanya’nın hemen her kentinin yanı sıra Avrupa’nın pek çok ülkesinden de katılım var.

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI

Otobüslerle gelen protestocu grup, yerel saatle saat 13.00’de, Erdoğan’ın konuşma yapacağı Lanxess Arena’ya 3 kilometre uzaklıktaki Ebertplatz’dan yürüyüşe başladı. Grup daha sonra Ring Caddesi, Rudolfplatz ve Aachener Caddesi üzerinden İnnere Kanalstrasse ile Schmalbeinstrasse arasındaki yeşil alana geldi. Burada miting saat 18.30’a kadar sürecek. 30 binden fazla kişinin katılması beklenen protesto gösterisine katılım, öğle saatleri itibariyle 20 bini buldu.

"BİZ YİNE DE TEDBİRİMİZİ ALACAĞIZ"

AABF'nin gösterisinde grup liderlerinden Sezai Temel, eylemcilerden herhangi bir provokasyonda ekip şefleri ve polise haber verilmesini istedi. Cihan ajansına konuşan Temel, “Aleviler hiçbir zaman provokasyona gelmeyecektir ama biz yine de tedbirlerimizi alacağız” dedi. Avrupa toplumuna ve Türk halkına seslerini barışçıl şekilde duyurmak istediklerini ifade eden Temel, Erdoğan’ın gideceği Lanxess Arena’nın yer aldığı Ren Nehri'nin karşı yakasına geçmelerine gerek olmadığını ifade etti. Temel, “O, burada olmamızdan da korkuyor zaten” dedi. Gösterici Ali Bozkurt ise yolsuzluk operasyonlarına atfen “Gerçek inananlar olsalar ‘bizim adamamız, çalsa da iş de yaptı’ demezler. Gerçek amaçları inançlarını yaşamak değil tahakküm kurmak” diye konuştu.

6 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Köln’de ‘Erdoğan alarmı’ veren Alman polisi de, güvenliğin sağlanması için teyakkuzda. Lanxess-Arena’da Başbakanın güvenliğini 300 özel güvenlik görevlisiyle sağlayan Alman polisi, Köln’de gün boyu güvenliğin sağlanması için 6 bin polis görevlendirdi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE 3 MUHALİF 9 GÖSTERİ İÇİN BAŞVURULDU

Köln Emniyet Müdürlüğü, Erdoğan’ın kenti ziyaret edip Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Lanxess Arena’daki 10. yıl etkinliğine katılacağı cumartesi günü farklı gruplar tarafından 9 etkinlik ve gösteri düzenleneceğini açıklamıştı. Bunların 3’ünün muhalif gösteriler olduğunu belirten Müdürlük, en büyük gösterinin Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu tarafından organize edileceğini, aşırı sağcı partiler PRO NRW ve PRO KÖLN’ün de eylem düzenleyeceğini duyurmuştu.

AŞIRI SAĞCILAR DA EYLEM YAPIYOR

Alma polisinin açıklamasına göre, göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen aşırı sağcı PRO NRW, gösteri alanı olarak Lanxess Arena’ya 400 metre mesafedeki Deutz Tren İstasyonu çevresini seçti. Türkiye ve göçmen karşıtı bu gösteri için polisten saat 11:00-16:00 arasında izin alındı.

"İSLAM ALMANYA'YA AİT DEĞİL"

Tren istasyonu önünde toplanan PRO NRW üyeleri ise megafonlarla ırkçı söylemlerde bulundu. Bu sebeple aşırı sağcı eylemcilerle, yoldan geçenler arasında gerginlik yaşandı. PRO NRW'den yaklaşık 20 kişilik grup, bir minibüse kurdukları ses sistemi aracılığıyla çeşitli marşlar çalarak ırkçı sloganlar attı. Grup adına konuşan sözcü, “İslam Almanya’ya ait değil”, “Almanya’nın Türkler’e ve göçmenlere ihtiyacı yok” gibi ırkçı ifadeler kullandı.

SÖZLÜ TARTIŞMA ÇIKTI, POLİS AYIRDI

Bu sırada ırkçı eylemcilere, Türklerin ve Almanların da arasında bulunduğu bir grup tepki gösterdi. Sözlü tartışmanın ardından iki grup arasında çıkan kavganın büyümesi, polisin müdahalesiyle engellendi. Olaya karışan bazı kişiler gözaltına alındı. Irkçı grubun yanına gelerek Türk bayrağı açan bir Türk kadın ise aşırı sağcı gruba tepki gösterdi.

ALMANLAR'DAN TEPKİ: NAZİLER DIŞARI

Öte yandan çevrede bulunan Almanlar da ırkçı gruba tepki göstererek, “Naziler dışarı”, “Naziler defolun buradan” şeklinde slogan attı. Irkçı grup ise eylemlerinin ardından ırkçı ve göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen diğer bir grup olan PRO Köln partisinin gösteri yapacağı Köln Ana İstasyonu’na gitti. Nitekim Alman polisi de, PRO KÖLN adlı aşırı sağcı partinin de Köln ana tren istasyonu önünde saat 15:00-17:00 saatleri arasında gösteri düzenleyeceğini açıklamıştı. 

 


 


 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ren Nehri Almanya Köln Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (380)

Yüzen Ada:

nereye gitse bela getiren aleviler

22
24
yanıtYanıtla
APO FOTOSUYLA PROTESTO:

LAN SİZİN KANINIZ BOZUK OĞLUM, BIRAK ALEVİLİĞİ KULLANMAYI

42
2
yanıtYanıtla
esas ataturkcu:

resime iyi bakin ve pkk bayragi gorun !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

35
4
yanıtYanıtla
gerçeklerabdullah-karaman@hotmail.de:

ne güzel işte türk kürt kardeşliği.herkes birarada.

yanıt0
yanıt0
ahmet yerlikayaAdınız Yazın:

satilmis heryerde var kuyruk acisi dene bu olsa gerek

30
9
yanıtYanıtla
TÜRKİYEMMM:

bunlar Alevi de olamazlar olsalar olsalar türkiye düşmanlarının yalakası olurlar ne olursa olsun begnelim begenmiyelim SEVELİM SEVMİYELİM sayın RECEP tayip erdogan türkiye cumhuriyetinin resmi başbakanıdır 77 milyonu temsil eder szi yürüyüş yapan marjinal gruplar vatan hainlerisiniz bence

24
14
yanıtYanıtla
esas ataturkcu:

resime iyi bakin ve pkk bayragi gorun !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..

35
1
yanıtYanıtla
Napolyon:

Bunlar alevi falan degil, satilmis fasistler, neyi protesto ettiklerini kendileri bile bilmiyor. Cogu solcu cuntacilar, bir zamanlar ülkemizden kacmis teröristler, pkk istese herhalde fazla kisi sokaga toplardi...

29
4
yanıtYanıtla
MLT:

Tayip senin o gittiklerin ayda 10.000tl aliyor yani almanyadaki vatandaslarin ekonimisi iyi sen once ulkendeki fakirleri ziyaret et 700 tl ye kole gibi calis baba bana kola al almaz bunlari bir ziyaret et

8
24
yanıtYanıtla
Yuh alevilere:

U l a n bunlari gördükce daha cok istiorum tayyip babanin cbskani olmasini secime gitmeszek tayyibi namert olalim vatan haini olalim bunlar gibi Ülkücü kardeslerim lütfen siz akillisiniz sizde bizim yanimizda olun asil biz halkiz AKP mhp sp bbp yüzde 70 i bu vatanin hepimiz yeniden büyük türkiye icin rte diyelim bu vatan hainleri catlasin

20
11
yanıtYanıtla
Tüm 380 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title