Haberler

Kocası Cinayet İşleyen Dekan'ın İstifasını YÖK Kabul Etmedi

Güncelleme:

Türkiye'nin gündemine oturan Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki yasak aşk cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı.

Konya Selçuk Üniversitesi’nde öğretim üyesi eşinin bir akademisyeni öldürmesinin ardından rektörlüğe dekanlık görevi için istifasını sunan Prof. Handan G.’nin talebi YÖK’ten geri döndü.

YÖK’ün istifasını kabul etmediği Prof. Dr. Handan G., "Yeterince üzüldüm ve çok yıprandım. İşime gücüme bakıp yürümek istiyorum." dedi.

ÜNİVERSİTEDE YASAK AŞK CİNAYETİ

Konya Selçuk Üniversitesi, Haziran ayının başında korkunç bir cinayete sahne olmuştu. Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi 42 yaşındaki Doç. Dr. Celalettin Özdemir odasında boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunmuş, cinayeti de aynı fakültedeki evli ve 1 çocuk babası 55 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet G.’nin işlediği ortaya çıkmıştı. Yapılan soruşturma sırasında iki öğretim üyesinin ilgi duyduğu sekreter Asuman S. ‘Cinayete iştirak suçundan’ gözaltına alınıp, sevk edildiği mahkeme tarafından ‘Adli kontrol’ kararıyla serbest bırakıldı.

ÜNİVERSİTE, DEKANIN DA İSTİFASINI İSTEDİ

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü geçtiğimiz hafta Asuman S.’nin işine son verirken, zanlı Prof.Dr. Ahmet G.’nin eşi Prof. Dr. Handan G.’den de Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa etmesini istemişti. Üniversite yönetiminin ‘istifa et’ çıkışı üzerine istifasını sunan Handan G., YÖK’ten gelen haberle sevindi.

YÖK, İSTİFAYI ONAYLAMADI

YÖK, önceki gün Handan G.’nin istifasını onaylamayıp görevine devam etmesi yönünde karar verdi. Görevine devam edeceği kararını yıllık izinde öğrenen Handan G., önümüzdeki haftalarda görevine dönerek çalışmaya başlayacağını söyledi. Handan G. şunları kaydetti: "Ben bu konuda konuşmak istemiyorum. Çünkü yeterince ‘ ve çok yıprandım. Kötü şeyler yaşandı. Ben işime gücüme bakmak, önüme bakıp yürümek istiyorum. Zaten soruşturma aşamasında olan bir olay var. Ben de herkes gibi gerçeklerin ortaya çıkmasını izleyeceğim. Neyin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum."

Öte yandan Handan G.’nin istifasıyla üzülen Mühendislik Fakültesi’nde YÖK’ün kararının büyük bir sevinçle karşılandığı öğrenildi.

"TEK MAĞDUR HANDAN HANIMDI"

Handan G.’nin göreve geri döneceğini öğrenen üniversite çalışanları ve öğrencilerin adeta bayram havası yaşadığı belirten bir personel, “Bu olayda 3 kişi de masum değil. Olayın tek mağduru Handan hanımdı. Çok mutluyuz” değerlendirmesini yaptı.

HANDAN G. KİMDİR?

Kimya mühendisi Handan G. 22 Ekim 2007’den bu yana Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Proses Ve Rektör Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyor. G., 2012 yılınının şubat ayından haziran ayına kadar dekan vekilliği; haziran ayından bu yana da dekan olarak görev yapıyor. 76 akademik çalışmaya imza atan bilim insanı Handan G., 21 tezi de yönetti. Lisans danışmanlığından, kimyasal reaksiyon mühendisliğine, uygulama ve laboratuvar derslerine kadar Handan G., çok sayıda kimya mühendisi yetiştirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Konya Selçuk Üniversitesi Selçuk Üniversitesi Celalettin Özdemir Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

19 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Mayıs burç yorumları nedir? Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? GS Basketbol hangi kanalda? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (13)

VATANDAŞ:

olması gereken buydu kocasının hatasının bedelini dekan ödeyecek değil herkes kendinden sorumludur

71
0
yanıtYanıtla
meliha:

düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum.bu asuman ne yapmışda koca koca iki erkeği böyle bu hale düşürmüş?

56
0
yanıtYanıtla
sukru57sacar57@hotmail.com:

Cevabı basit herkes gibi olmamış. Oldukça farklı davranmış. Eğer namus kavramı kaybolursa bir insanda her şey beklenir.

yanıt0
yanıt0
3 hilal:

bu ülkede adaletli insanların olduğuna sevindim ( bravo YÖK)

47
0
yanıtYanıtla
veli:

dallas mubarek...hatunda bir şeye benzese.deveyi yardan uçuran bir tutam otmuş ama doğru....

22
5
yanıtYanıtla
elif:

kadının ne suçu var?suç kişiseldir...resme bakıyorumda koskocaman adam,bir ahlaksız için değdimi?

24
2
yanıtYanıtla
YORUM 1:

ALLAH HANDAN HOCANIN YARDIMCISI OLSUN ÇOK ZOR BİR DURUM DİĞERLERİ ZATEN BEDELİNİ ÖDEMİŞLER DAHA DA ÖDERLER YAZIK ÇOK YAZIIIIIIIIIIIIK

23
0
yanıtYanıtla
şıho:

Ya bu kadın milleti bi kuyruk sallayınca biz erkekler ölüp bitiyoruz. Allah bizi böyle kadınlardan uzak etsin. musallat etmesin.karşımıza çıkmasın.bizi delirtmesin.Allah yar ve yardımcımız olsun.

21
1
yanıtYanıtla
POFUTUKatol.42@gmail.com:

AMİN !

yanıt0
yanıt0
suna:

bende bu asumanla ilğili bi kaç ğündür haber neden yok diyordum 4 kocalı asuman

20
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title