Haberler

Kocaeli Büyükşehirden sokak hayvanlarına Mobil Kısırlaştırma

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mobil Kısırlaştırma Aracı ile Kocaeli'nin tüm ilçelerine giderek vatandaşımıza hizmet sunmaya devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü Mobil Kısırlaştırma Aracı ile Kocaeli'nin tüm ilçelerine giderek vatandaşımıza hizmet sunuyor. Geçici bakımevine ulaştırılmakta güçlük çekilen sokak hayvanlarına hizmet veren mobil kısırlaştırma aracı, sokak kedilerini yerinde muayene edip, kısırlaştırma ve aşılanma çalışmaları yapıyor.

RANDEVU SİSTEMİ

Yetkililer kısırlaştırma işlemleri için öncelikle ilçe belediyesinden kediler için sokak hayvanı olduklarına dair yazı alınması ve kedilerin operasyon sonrası bakımları üstlenildiği takdirde randevu alınması gerektiğini bildirdiler. İlçe belediyelerden belge alan hayvanseverlere randevu verilmekte, belirtilen tarih ve saatte aynı ilçe içerisinde ortak bir alanda o ilçedeki hayvanseverlerin getirdiği kedileri kısırlaştırılmakta, aşı ve gerekli olduğunda tedavileri yapılarak tekrar sahiplerine teslim ediliyor.

VATANDAŞTAN TEŞEKKÜR

Sokak kedilerini biz yavrulamamaları için veterinere götürdüğümüzde hayli para isteniyor diyen İbrahim Baş; 'Bunun altından çıkmamız mümkün değil. Böyle bir hizmeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi verdiği için çok memnunum. Açıkçası Gebze'de bu hizmetin verildiğini bilmiyordum. Yeni öğrendim. Bir tane kedi kısırlaştırıldı. 3-4 tane daha var' dedi. Mobil Kısırlaştırma hizmeti için Bayramoğlu'ndan gelen Mine Baştuğ ise; '5 tane sokak kedisini kısırlaştırmaya getirdim. Yedinci kez getirişim. Gerçekten çok memnunum. Personeline çok duyarlı hepsine çok teşekkür ediyorum' dedi.

STERİL ORTAMDA HİZMET

Öte yandan hizmeti vatandaşların ayağına götüren Mobil Kısırlaştırma Aracı'nda kediler ilk önce ön hazırlık denilen işleme tabi tutuluyor. Ardından steril edilen ameliyat aletleri ile beraber ameliyata başlanıyor. Kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra iç ve dış parazit uygulamaları, kuduz aşıları ve antibiyotik uygulaması da yapılıyor. Uygulamadan sonra kediler 7 gün steril bir alanda kontrol altında tutulması için vatandaşlar uyarılıyor. Mobil Kısırlaştırma Aracımız Sokak Kedilerine Yönelik olarak yerinde kısırlaştırma operasyonları gerçekleştirirken kısırlaştırma işlemi; genel anestezi altında ameliyatlar gerçekleştirilmektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğünce kısırlaştırılan sokak hayvanlarının kulaklarına özel bir boya sürülmekte. Ayrıca sokak köpeklerini de küpe işaretleyici takılmaktadır. Bu işaret ile sokak hayvanının kısırlaştırıldığını, kuduz aşılarının yapıldığını göstermektedir. Sokak hayvanları kısırlaştırma işlemleri için nolu telefondan detaylı bilgi alınabilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hisarcık Kocaeli Haberler

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 7 Haziran Cuma TV8 Survivor HD izleme linki var mı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 7 Haziran Cuma İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Salah Galatasaray'a mı gelecek mi? Muhammed Salah kaç yaşında, bonservisi ne kadar? Çekya Malta maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Çekya Malta maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gaddar final mi yapıyor? Gaddar sezon finali bugün mü? Kızılcık Şerbeti final mi yapıyor? Kızılcık Şerbeti sezon finali bugün mü? S Sport CANLI izle! 7 Haziran S Sport HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! S Sport 4K canlı maç izle Yalı Çapkını final mi yapıyor? Yalı Çapkını sezon finali bugün mü? Gaddar 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çekya Malta maçı CANLI izle! (HD) 7 Haziran Çekya Malta maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Kızılcık Şerbeti 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Ersun Yanal Amedspor teknik direktörü mü oldu? Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştı Arka Sokaklar 679. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title