Haberler

Kocaeli Belediyesi, 2 Bin 167 Tablet Bilgisayar Dağıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 21 okulda 2 bin 167 öğrenciye daha tablet bilgisayar dağıttı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 21 okulda 2 bin 167 öğrenciye daha tablet bilgisayar dağıttı. Tablet dağıtım törenine katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bilgisayarı doğru kullanmanın çok önemli olduğunu ve bilgi toplumunun da gelecekte huzurlu olacağını söyledi.

İnterteks Fuar Alanında gerçekleştirilen tablet dağıtım törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, İlçe Belediye Başkanları, tablet alacak okul öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

5 YILDA 135 BİN BİLGİSAYAR

'Bire Bir Öğrenme Projesi' kapsamında her yıl İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencilerine ücretsiz dizüstü bilgisayar dağıtan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 21 okuldan 2 bin 167 öğrenciye daha tablet dağıttı. Büyükşehir Belediyesinin 5 yılda dağıttığı bilgisayar sayısı 135 bine ulaştı.

'BİLGİ TOPLUMU GELECEKTE HUZURLU OLACAKTIR'

Törende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bilgisayarların bilgi toplumu inşasında çok büyük rol oynadığını belirterek şunları söyledi:

"Kocaeli'nde 56 binin üzerinde bilgisayar dağıtıldı. Bu çok önemli bir rakam. 'Fatih Projesi' gibi çok önemli bir çalışmayı Türkiye genelinde yürütüyoruz. Bilgili insanların oluşturduğu bir toplum çok önemlidir. Teknolojiyi kullanan bilgi toplumu gelecekte huzurlu olacaktır. Bilgisayarlar bize sundukları hizmetle bilgi toplumu inşasında çok büyük rol oynuyor."

'BİLGİSAYARLARIN TUTSAĞI OLMAYIN'

Bilgisayar başında tutsak olan insanların geleceklerini ve ruh sağlıklarını karartıklarını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, öğrencilere şöyle seslendi:

"Dünya küçülüyor ve artık bilgisayarsız bir dünya düşünemiyoruz. En küçük fabrikada bir tezgahın başına geçseniz bile onların başında da bilgisayar var. Geleceğin yollarını sizlerle yapacağız."

Konuşmaların ardından öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Nihat Ergün Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title