Haberler

Kocaeli Bakan Işık'terörle Mücadeleyi En Iyi Şekilde Yürütmek Için Gerekli Tedbirleri Alıyoruz"

Bakan Işık'Terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmek için gerekli tedbirleri alıyoruz"MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Danışma Meclisi ve Geleneksel İftar Programına katıldı.

Bakan Işık'Terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmek için gerekli tedbirleri alıyoruz"

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Danışma Meclisi ve Geleneksel İftar Programına katıldı. Bakan Işık, "35 yıllık terörle mücadele döneminde bu kadar güçlü koordinasyonun sağlandığı bir dönem olmadı. Bizler de hükümet olarak bu güçlerimizin, askerimizin, jandarmamızın, korucularımızın terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz." dedi.

Uluslar arası Fuar Merkezi'nde gerçekleşen programa Savunma Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ve İzmit Belediye Başkjanı Nevzat Doğan ve partililer katıldı.

BU OPERASYONLARIN AMACI BELLİYDİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'nin birlik ve beraberliğini koruma şansı olmadığını ifade ederek, 'Gezi olayları ilk bakışta birkaç tane gencin masum taleplerini içeren bir eylem olarak sunuldu. Belki o gençler de bu amaçla orada bulunmuşlardı. Ama bunun sadece ülke ölçeğinde değil, küresel ölçeklerde bir operasyon olduğu daha sonraki olaylarda açık ve net ortaya çıktı. Bakınız aynı dönemde Mısır'da, Ukrayna'da hatta daha başka ülkelerde benzer operasyonların yapıldığını biliyoruz. Ama hedeflerine ulamadıkları tek operasyon, başarısız olan tek operasyon Türkiye oldu. Halkımız bu işin arka planında ne olduğunu hemen gördü ve cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a sımsıkı sarıldı ve ona sahip çıktı. ve biz maalesef bir 17-25 Aralık operasyonuna maruz kaldık. Bu operasyonun amacı da belliydi. Türkiye'de hükümeti değiştirmek ve Türkiye'yi birtakım küresel güç merkezlerinin hizmetine sokmaktı. Bu operasyon da başarısızlığa uğradı." diye konuştu.

MİLLETİN BİRLİĞİ OLANLARI BOŞA ÇIKARDI

Birilerinin Türkiye'ye terör örgütlerine yardım ettiği algısını oluşturduğunu söyleyen Bakan Işık konuşmasını söyle sürdürdü:

"İşte bu günlerde gündemde olan MİT tırları hadisesi. Birileri Türkiye'nin başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerine yardım ettiği algısını oluşturmak için bu ülkenin maalesef birliğine yönelik, bu ülkenin sırlarını ifşa etmeye yönelik operasyonlar yaptı. Ama milletimiz bunu gördü ve o operasyonlar da hakamete uğradı. Kobani eylemleri Türkiye'de bir tribülansın, iç karışıklığın çıkarılması için planlanmıştı. Onlar da hakamete uğratıldı. En son 15 Temmuz akşamı hep birlikte maruz kaldığımız hain FETÖ darbe girişimi. Eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı Allah muhafaza bugün Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini koruma şansı yoktu. Eğer o darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı bugün Türkiye Gezi olaylarıyla başlatılan sürece teslim olmak durumunda kalırdı. Ama bu milletin feraseti, birliği ve beraberliği bütün bu olanları boşa çıkardı." dedi.

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN EN İYİ TEDBİRLERİ ALDIK

Terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmek için gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Bakan Işık, "35 yıllık terörle mücadele döneminde bu kadar güçlü koordinasyonun sağlandığı bir dönem olmadı. Bizler de hükümet olarak bu güçlerimizin, askerimizin, jandarmamızın, korucularımızın terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz. Sadece bu hafta 12 tane Bayraktar silahlı ve silahız insansız hava aracını terörle mücadelede kullanılmak üzere askerimize ve güvenlik güçlerimize teslim ettik. Bunun yanında artık ALKA insansız hava araçlarımızı hem silahlandırıyoruz. Hem de keşif ve gözlem amacıyla kullanıyoruz. Teslim etmeye başladık ve bu hafta 3 tane ANKA'yı da terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin emrine verdik. Bu hafta yine 22. Atatürk helikopterini bölgede terörle mücadelede kullanılmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim ettik. ve bu ay sonunda da 2 tane silahlı Hürkuş'u terörle mücadelede kullanılmak üzere Jandarmamıza teslim ediyoruz. Onlar orada kahramanca mücadele yaparken biz de onların işini kolaylaştıracak, bu mücadelede kaybımızı en aza indirecek tedbirleri almak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu topraklarda elinde silahlı, bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine tehdit oluşturan tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Ergün Fikri Işık Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title