Haberler

Kobanili Çocuklar, Eskişehir'e Hareket Etti

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki çadır kentte kalan Kobanili çocuklar, gençlik kampı çalışması çerçevesinde Eskişehir'e uğurlandı.

Şanlıurfa Suruç Kaymakamlığı'nın Suruç AFAD Konaklama Merkezi'nde kalan Kobanili çocuklara yönelik sürdürdüğü sosyal etkinlikler devam ediyor. Kaymakamlık son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen gençlik kamplarında misafir edilmek üzere 45 Kürt çocuğunu Eskişehir'e gönderdi.

Suruç'ta yılın en önemli misafirleri aileleri ile birlikte Kobani'deki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan çocuklar oldu. Suruç çadır kentte 6 bine yakın öğrenci arasından seçilen 12-17 yaş aralığındaki 45 erkek öğrenci, Gençlik Spor Bakanlığı himayesinde Eskişehir'de organize edilecek olan bir haftalık kampta doya sıya eğlenme fırsatı buldu.

Kamp heyecanını yaşayan Kobanili çocuklar Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'nin talimatıyla Suruç çadır kentten törenle uğurlandı. Eğitimden sorumlu Merkez Yönetici Yardımcısı Mahmut Aksu tarafından gönderilen Suriyeli çocuklarının sevinçli ve heyecanlı olduğu gözlendi.

Çocukların sevinçlerine ortak olan Merkez Yönetici Yardımcısı Mahmut Aksu burada yaptığı açıklamasında "Bugün burada çok önemli bir ana şahitlik yapıyoruz. Kobanili çocuklarımız hayatlarında ilk defa bilmedikleri tatil heyecanını yaşayacaklar. Onlar halen üzerlerinden savaşın etkisini atlatamadılar. Halen bomba sesi kulaklarında çınlıyor. Biz de onları bir nebze olsun bu stresli ortamdan ve savaş psikolojisinden uzak tutmak için bir haftalık tatile gönderiyoruz. Çocuklarımız burada beş yıldızlı otelde kendilerine ayrılan özel odalarda diledikleri gibi tatil yapacaklar. Bu tür etkinliklerimiz çadır kentteki tüm çocuklarımız için devam edecek" dedi.

Bu tür etkinliklerin önümüzdeki süreçlerde de aynı şekilde devam edeceğini belirten Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise "Kamplara gönderdiğimiz çocuklarımız burada yeni dostluk ve arkadaşlık ortamı kuracak. Kamp süresinde gençler burada hayal ettiklerinden çok daha güzel bir hafta geçirecekler. Bir hafta boyunca birbirinden eğlenceli sportif faaliyetlerin yanı sıra eğitici yönü daima ön planda tutulan kişisel gelişim seminerlerine ve sosyal-kültürel gezilere kadar aradıkları, ihtiyaç duydukları, görmek istedikleri her yaşayıp görecekler" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Eskişehir Türkiye Kobani Yerel Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title