Haberler

Kobanili Anne, Çocuğuna "Tayyip Ahmet" İsmini Verdi

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde doğum yapan Kobanili Nevruz Ali Hacı, çocuğunun ismini Tayip Ahmet koydu.

2 yıl önce İŞİD zulmünden kaçan 6 çocuklu 34 yaşındaki Nevruz Ali Hacı, iki gün önce Bodrum Devlet Hastanesinde doğum yaptı. Bir erkek çocuk dünyaya getiren Kobanili kadın, çocuğuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun isimlerini verdi.

ÇOCUĞUNA "TAYYİP AHMET" İSMİNİ VERDİ

Tayyip Ahmet ismini verdiği çocuğuna sıkı sıkı sarılan annenin İŞİD'in Kamışlı bölgesini ele geçirdikten son Kobani'yi terk ettiği öğrenildi. Bir süre sonra kaçak yollarla Suruç'a geçen aile, 6 çocuğu ile birlikte yaklaşık 1 yıl orada kaldı. Suruç'tan da ayrılan aile daha sonra çevre ilçelere geçti. 9 gün önce Bodrum'a gelen Kobanili anne ve çocukları, Bodrum otogarında Ebu Murat ve Ebu Fahed isimli iki Suriyeli tarafından dolandırıldı. Dolandırıldıktan sonra Bodrum sokaklarında yatan ailenin 6'ıncı çocuğu ise Bodrum Devlet Hastanesinde dünyaya geldi.

AK PARTİ SAHİP ÇITI

9 gün boyunca sokaklarda yatan aileye ise Bodrum AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp sahip çıktı. 2 gün önce doğum yapan Nevruz'u ziyaret eden AK Parti İlçe Başkanı Demiralp sokakta yatan aileye önce yatacak yer bularak yardım elini uzattı. Demiralp, Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak kampanya başlattığını açıkladı. Demiralp, "Kobanili bir ailenin bebeği. Dün dünyaya geldi ve bugün taburcu oldu. Biz de dün öğrendik bebeğin dünyaya geldiğini. Hemen devlet hastanesine gidip aile ile tanıştık. Maalesef sokakta yaşam mücadelesi veriyorlardı. Bu güzel bebeğe ve 5 kardeşini sokakta bırakamazdık. Aileye bizim misafirimiz olmalarını istedik. Onlarda kabul ettiler bir otele yerleştirdik. Burada kaldıkları süre içerisinde konaklama ve yiyecek içeceklerini karşılayacağız. Ben dün ziyaret ettiğimde daha ismini koymamışlardı bebeğin. Konuşmalarımız sırasında aile ismini Tayip Ahmet koyacaklarını söyledi ve ben çok sevindim. Bu güzel bebek Bodrum'da dünyaya geldi" dedi.

IŞİD ZULMÜNDEN KAÇTI

Muhammet, Maram, İfimmet, Menar, Nurey, Assad ve son olarak Tayyip Ahmet Hacı isimli 6 çocuk annesi Nevruz Ali Hacı, yaşadığı acıları İHA muhabirine anlattı. Suruç üzerinden Bodrum'a geldiğini açıklayan Hacı, "Kaçak yollardan Türkiye'ye girdik. İŞİD zulmünden kaçtık buralara kadar geldik. Türkiye'den bir şey istemiyoruz. Tek isteğimiz Avrupa'ya gitmek. Almanya'da akrabalarımız var oraya gitmek istiyorum. Çocuğum yeni doğdu artık buradan çıkamayacağımızı biliyoruz. Bu yüzden Türkiye'den yardım istiyorum" dedi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Hacı Ak Parti Türkiye Bodrum Politika Güncel Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketi! Zirvede sürpriz bir isim var

En beğenilen siyasetçiler anketi! Zirvede sürpriz bir isim var

34 yıl sonra yeni dönem! Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği yürürlüğe girdi, yetki artık Cumhurbaşkanı'nda

34 yıl sonra yeni dönem! Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği yürürlüğe girdi, yetki artık Cumhurbaşkanı'nda

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Ebru Polat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ebru Polat kaç yaşında, nereli? Ebru Polat biyografisi! MEB İL İÇİ ÖĞRETMEN ATAMASI Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? Öğretmenlerin il içi yer değiştirme sonuçları ne zaman belli olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 22 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Adanaspor satılıyor mu? Adanaspor nereye satılacak? 22 Mayıs hangi burç? 22 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 22 Mayıs tarihi hangi burç olur? SON DAKİKA: DEPREM Mİ OLDU? AFAD/Kandilli Rasathanesi deprem mi oldu? Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Ziraat Türkiye Kupası final maçı saat kaçta, hangi kanalda? 22 MAYIS 2024 TV YAYIN AKIŞI | Bu akşam TV'de ne var? Hangi diziler yayınlanacak? Kanal D, TRT 1, ATV, Star TV, NOW, TV8, Show TV 22 Mayıs hangi burç? 22 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 22 Mayıs tarihi hangi burç olur? İran'da seçimler ne zaman 2024? İran'da seçimler nasıl olur? GELİNİM MUTFAKTA 22 MAYIS 2024 CANLI İZLE Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 22 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şaban Ataş'ın katilleri tutuklandı! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 22 Mayıs Çarşamba Survivor yeni bölüm! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 22 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hakim ve Savcılar ATAMA kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (22 Mayıs) kararları neler?
CHP'li Bozbey belediyeye akraba atamalarını savundu: Arkadaşlarımızın tümü liyakatlı

CHP'li Bozbey belediyeye akraba atamalarını savundu: Arkadaşlarımızın tümü liyakatlı

500

Yorumlar (16)

aaa:

ne yapalım şimdi?

4
5
yanıtYanıtla
Türkiyem Mobil-ANDROID:

Evvel Allahın izniyle tabiki Ak Parti çıkmıştır. Tek güvenilecek Parti Ak Parti.

2
5
yanıtYanıtla
Kanakan:

helal olsun bunlar bile anladilar

1
2
yanıtYanıtla
barisMobil-ANDROID:

kesin bu işte var bi makarnalik yoksa benim bildiyim kobaneli hicbiri bunu yapmaz ah allah kimseyi zorda burakmasin

3
0
yanıtYanıtla
BIlo AGA:

yavas yavas hizaya gelin

1
1
yanıtYanıtla
bilgiç:

yakmışlar cocugu

1
1
yanıtYanıtla
geriMobil-ANDROID:

bu cocuk sana hakkini helal etmez

1
1
yanıtYanıtla
Bize neMobil-IOS:

Boş haber

1
1
yanıtYanıtla
Görün lan görün !Mobil-ANDROID:

Hani sahip cikmiyordu bu parti kimseye ne olursa olsun ekmek haini olmayin !!!

1
0
yanıtYanıtla
türkiye düşmanlığı hat safhada:

Bazıları beyin yerine dışkı taşıyor beyinlerinde ve o beyinler yok edilip toprak olmadıkça kinlerinde sönmeyecekler. . Asalaklar. Devlet Tarafından herşeyleri karşılaşınca ne yapacağını şaşırdılar, , hainlık bile az geliyor rühlarına, , ülkeye kin güden herkes sınır dışına, , vatandaşlıktan çıkarılsın, , ve kadın insanmış, , , inşallah çocuğunu insanların içinde yetiştirir, ,

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title