Haberler

Kızılırmak Deltası'nda "2. Ekolojik Yaşam Kampı"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ekolojik Yaşam Topluluğu tarafından Kızılırmak Deltası'nda "II."

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ekolojik Yaşam Topluluğu tarafından Kızılırmak Deltası'nda "II. Ekolojik Yaşam Kampı" düzenlendi.

İki gün süren kampta katılımcılara; doğa koruma, doğa fotoğrafçılığı, kuş halkalama, organik tarım, biyoçeşitlilik, ağız ve diş sağlığı gibi konularda uzman öğretim üyelerince uygulamalı eğitimler verildi.

"Dünya Üniversitesinden, Dünya Mirası Kızılırmak Deltası'na" kamp sloganı ile başlayan, "II. Ekolojik Yaşam Kampı" bu yıl OMÜ'de öğrenim gören; Nijer, İran, Afganistan, Moğolistan, Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, Pakistan, Kırgızistan, Somali, Kenya, Nijerya, Mozambik, Türkmenistan, Tacakistan, Etiopya, Gine, Kongo uyruklu 50 uluslararası öğrenci ve 10 akademisyenin katılımı ile gerçekleştirildi.

Katılımcılara; Doç. Dr. Ali Kemal Ayan tarafından, "Kızılırmak Deltası ve özellikleri" hakkında bilgi verilirken, Samsun Dağcılık Kulübü (SAMDAK) üyesi İlhan Kan da, "Doğada yaşam teknikleri ve çadır kurma" gibi konularda uygulamalı eğitim verdi. Eğitimin ardından doğa yürüyüşü yapıldı.

Biyoçeşitlilik hakkında öğrencilere bilgi veren Ömer Faruk Sönmez, insanlar kadar çevremizdeki canlıların da aynı alanda yaşamaya hakkı olduğunu ve doğaya bilinçli bir şekilde sahip çıkarak korumamız gerektiğini söyledi. Katılımcılar Hülya Ertekin'in hobi atölyesinde takı tasarımı, ebru sanatının incelikleri ve zembil örücülüğü hakkında uygulamalı olarak bilgi edindiler. "Neden Fotoğraf Çekeriz? Fotoğraf çekerken nelere dikkat etmemiz gerekir?" sorularının cevabı OMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Bozoğlu tarafından verildi. Bozoğlu ayrıca doğa fotoğrafçılığı hakkında da öğrencilere bilgi verdi.

Kampın ilk gününde Hirusan Tıbbı Sülükler Üretim Çiftliği de ziyaret edildi. Çiftliğin sahibi Muhammed Şen öğrencilere tıbbi sülük, tıbbi sülük tedavisi ve yetiştiriciliği hakkında bilgi verdi.

Kampın ikinci gününde ise katılımcılara Cernek Kuş Halkalama Merkezi'nde görevli olarak bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Araştrma Görevlisi Dr. Arzu Gürsoy tarafından kuş gözlem etkinliği ve kuş halkalama teknikleri anlatıldı.

Öğrenciler Bafra Koşu köyünde çiftçilik yapan Sunay Demircan'la, "Aklı Hür Bırakmak" başlıklı bir söyleşi yaptılar. Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İnci Devrim ise diş sağlığı ve doğru fırçalama teknikleri ile ilgili bir sunum yaptı. Bölgedeki organik çiftlikleri de gezen öğrenciler çiftlik sahipleri tarafından organik tarım ve hayvancılık konusunda bilgilendirildiler.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural tarafından da ziyaret edilen kampa katılan öğrenciler kamp ateşi yakarak ve çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli zaman geçirdiler.

OMÜ Ekolojik Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ali Kemal Ayan etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Amacımız üniversitemizdeki uluslararası öğrencilerimizle doğanın ortak dilinde buluşmaktır. Gördük ki dillerimiz, ülkelerimiz hatta renklerimiz farklı olsa da doğanın dili ortak ve herkes çok iyi anlaşabiliyor. Sınıf ortamlarında sıkılan öğrencilerimiz doğal yaşam alanlarını Kızılırmak Deltası'nda, yaşayarak ve hissederek, burada yaşamakta olan ekosistemlere dokunarak tanıyor."

Ekolojik Yaşam Kulübü Başkanı Nazlı Deniz Gürbüz ise; "Açık hava laboratuvarı olan bu deltada, insanın doğanın bir parçası olduğuna ve canlıların yaşamını sürdürebilirliğine şahit olarak, burada var olan bütün yaşam alanlarını, bunların birbirleriyle olan ilişkilerini yaşayarak öğrenmiş olmaktan, bu görsel eğitim şölenine katılmaktan ben ve arkadaşlarım çok mutlu olduk. Doğa okuluna dönüşen kamp organizasyonumuz her yıl gelişerek ve büyüyerek devam edecektir" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kızılırmak Kemal Ayan Samsun Politika Güncel Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title