Haberler

Kızılay'dan Iraklı Türkmenlere Yardım

Kızılay ekibi, terör örgütü IŞİD'den kaçarak Irak'ın Kerkük kentinde hayata tutunmaya çalışan bin 500 Türkmen aileye gıda koli dağıtımı yaptı Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: "Irk, dil, din ve renk ayrımı yapmadan evini terketmek zorunda kalan bütün sığınmacılara yardımlarımızı ulaştırdık.

Türk Kızılayı, terör örgütü IŞİD'den kaçarak Irak'ın Kerkük kentinde hayata tutunmaya çalışan bin 500 Türkmen aileye gıda yardımı yaptı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek ile Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Aydın Maruf ve diğer yetkililerden oluşan heyet, yardımların dağıtımı için Erbil'den Kerkük'e geldi.

Türkmen Sivil Toplum Merkezi ve Türkmen Kadınları Derneği Genel Merkezi'nde ihtiyaç sahibi sığınmacı ailelere içinde temel gıdaların bulunduğu koliler dağıtıldı. Dağıtım sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Akar, " Türk Kızılayı'nın, Irak'ta çatışmaların başladığı Haziran ayından beri insani yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü" söyledi.

"Irk, dil, din ve renk" ayrımı yapmadan evini terketmek zorunda kalan bütün sığınmacılara insani yardım ulaştırdıklarını anlatan Akar, "Bugün de Kerkük'teki Türkmen kardeşlerimize gıda kolilerini dağıttık. Kerkük şehri, bizim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Bunu, bir ayrımcılık anlamında söylemiyorum. Irak'ta yaşayan tüm kardeşlerimize sahip çıkmayı bir görev biliyoruz" dedi

Akar, Irak'ta yaşayan Arap, Türkmen, Kürt, Yezidi ve Hristiyanları kardeş gibi gördüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yardımlarımızla ihtiyacı olan herkese ulaşmaya çalışıyoruz. 'Türkiye'nin buralara fazla yardım etmediği, yardım etmek istemediği' gibi spekülasyonlar üretiliyor. Bunun cevabını hem Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, hem devletimiz hem de biz Türk Kızılayı olarak burada sürekli ekip bulundurarak vermiş oluyoruz. Ekiplerimiz, 11 Haziran'dan beri çalışıyor ve on binlerce aileye ihtiyaç malzemelerini ulaştırıyor. Bundan böyle de artan bir ivmeyle yardımlara devam edeceğiz."

"Polemik yapanlara karşı şu cevabı da vermek istiyorum. Biz Türk Kızılayı'yız, Erbil'de, Kerkük'te ve Irak'ın her noktasındayız" diyen Akar, "Arkadaşlarımız Bağdat'a kadar da giderek, çatışma mağduru sığınmacı ailelere yardım malzemesi dağıttı. Ekibimiz, dün de Erbil'deki Hristiyanlara gıda kolilerini teslim etti" ifadelerini kullandı.

Kızılay 200 tır gönderdi

Akar, Türk Kızılayı aracılığıyla Irak'a yapılan yardımların toplam büyüklüğünün 200 tır olduğunu, Irak'ta ayak basmadık yer bırakmadıklarını vurguladı.

AA muhabirine konuşan Ayşe Kadir,  "Türkiye'nin aylardır sürdürdüğü yardım çalışmasıyla yaralarını sardığını" söyledi. "Musul'daki evlerini terk ettikten sonra zor günler yaşadıklarını" anlatan Kadir, "Kendilerini bu sıkıntılı günlerinde yalnız bırakmayan hayırsever Türkiye halkına ve Kızılay ekibine" teşekkür etti.

Erşet Salihi ile görüşme

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar ve beraberindeki heyet, dağıtımın ardından Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşet Salihi'yi makamında ziyaret etti. Salihi, burada yaptığı konuşmada, "Türk Kızılayı'nın çatışmaların başından beri Irak halkının yanında olduğunu" dile getirdi.

Yardımların daha çok ülkenin kuzeyinde yoğunlaştığını, güney bölgelerine de ağırlık verilmesi gerektiğine dikkati çeken Salihi, "Musul ve Telafer'den kaçan Şii Türkmenler, Irak'ın güneyinde zor şartlarda yaşıyor. Bundan sonraki yardımların dağıtımında bu durum gözetilirse isabetli olur. Türk Kızılayı, bugüne kadar çok önemli işlere imza attı ve buna devam ediyor" şeklinde konuştu. - Kerkük

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Kızılay Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500

Yorumlar (1)

hakan:

çok yerinde yardımlar olmuş Tüm türkmen milleti bu savaşta vatansız yurtsuz kaldı. bir an evvel bu savaş son bulup insanca yaşamalılar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title