Haberler

KİYÜ Öğrencileri ve Akademisyenleri İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti

Güncelleme:

KİYÜ öğrencileri ve akademisyenleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla yapılan protestoda, pankartlar açıldı ve yürüyüş yapıldı. Açıklamada, İsrail'in Gazze'deki saldırıları kınandı ve Filistin halkının yanında olunduğu vurgulandı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) öğrencileri ve akademisyenleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla 7 Aralık Üniversitesi Merkez Kampüsü girişinde bir araya gelen KİYÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, akademisyenler ve öğrenciler, "Nehirden denize Filistin özgür olacak" yazılı pankart açtı.

Öğrenciler ve akademisyenler, "Gazze'de katliam var", "Filistin özgür olacak" yazılı pankartlarla 15 Temmuz Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan KİYÜ öğrencisi Abdulgaffur Bilir, 7 Ekim 2023'den bu yana İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı gözetmeksizin Gazze'deki üniversite, hastane ve sivil yerleşim yerlerini bombaladığını anımsattı.

İsrail'in doğudan batıya kuzeyden güneye bütün tepkilere rağmen yıllar yılı icra ettiği insanlık dışı soykırıma hem Gazze'de hem Batı Şeria'da devam ettiğini belirten Bilir, şöyle devam etti:

"Biz dünyanın gözü önünde yaşanan bu kanlı vahşetin zihinlerimizin iğdiş edilerek normalleştirilmesini istemiyor ve bunun için elimizden geldiği kadarıyla ortak bir duruş sergilemek istiyoruz. Biliyoruz ki yapmış olduğumuz yürüyüşlerin, attığımız sloganların, kararlılıkla yürütmeye gayret ettiğimiz boykot çalışmalarının hiçbiri boşa değildir. Belki Gazze'deki şanlı direnişe doğrudan doğruya bir katkı sunamıyoruz ama bu vahşet karşısında sessiz kalmak da istemiyoruz. Haklı davalarında Filistin'deki kardeşlerimizin yanında yer alıyor, yaşadıkları her acıyı yüreklerimizde hissediyoruz. Bizler de kalemimizle, dualarımızla, burada sergilemiş olduğumuz onurlu duruşumuzla her daim zalim İsrail'in karşısındayız. Yaşasın özgür Filistin halkı ve onurlu mücadelesi."

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title