Haberler

Kısa Dönem Erler Yemin Etti - Yozgat/

Yozgat ve Sivas'ta 365. kısa dönem acemi erler, yemin ederek vatani görevinin ilk bölümünü tamamladı.

Yozgat ve Sivas'ta 365. kısa dönem acemi erler, yemin ederek vatani görevinin ilk bölümünü tamamladı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 365. kısa dönem 60 er için yemin töreni düzenlendi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Yozgat'ın Anadolu'nun bağrında yiğidin harman olduğu bir memleket olduğunu söyledi.

Her milletin belli karakteristik özelliklerinin bulunduğunu, Türk milletinin de kahraman ve asker özelliğinin olduğunu ifade eden Yurtnaç, "Milletimizin hepsinin gönlünde bir kahramanlık yatar. 15 Temmuz'da da bu kahramanlıklardan birini milletçe hep birlikte gösterdik. Milletimizin ne kadar yürekli, ne kadar kahraman, vatanını milletini ne kadar sevdiğinin nişanesi olarak hep birlikte yaşadık." dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ise, bu görkemli tabloyu oluşturan, dosta güven, düşmana korku veren askerlerle gurur duyulması gerektiğini vurguladı.

Yemin töreni sonrası askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ile asker aileleri katıldı.

MERSİN

Mersin'de kısa dönem acemi erler yemin etti

-Temel eğitimlerini tamamlayan 365. kısa dönem erler düzenlenen törenle yemin etti

Yemin töreninin ardından aileleriyle buluşan askerler, gözyaşlarına hakim olamadı

Mersin'de temel eğitimlerini tamamlayan 365. kısa dönem 120 er, düzenlenen törenle yemin etti.

Edip Buran Spor Salonu'nda düzenlenen yemin töreninde ilk olarak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Acemi erler adına Murat Aslan'ın konuşmasının ardından acemi askerler, Türk bayrakları ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yaptığı konuşmada, vatana hizmetin anayasada her Türk'ün hakkı ve ödevi olarak tanımlandığını belirtti.

15 Temmuz gecesi silahlı kuvvetlerin içerisine gizlenen hainlerin milletin birliğine ve devletin bekasına kastetmeye yeltendiklerini anımsatan Çakacak, şöyle devam etti:

"Ancak bu hainler en sert cevabı silahlı kuvvetlerimizin kahraman askerlerinden, kahraman polislerimizden ve yüce milletimizin değerli evlatlarından almışlardır. Aziz milletimiz 7'den 70'ine, kadınından erkeğine meydanlara çıkarak bu hainlerin gasbettikleri silahların önüne bedenlerini siper etmişlerdir. Tarihte defalarca kez kanıtladığımız gibi 15 Temmuz gecesi de milletimizin kardeşliğini, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi hedef alan bu hainler amaçlarına asla ulaşamayacaklarını bir kez daha en güçlü şekilde kanıtladık."

Mersin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Kanat da anne ve babaların evlatlarının kutsal yemin töreninde bulundukları için büyük güç ve moral kaynağı olduğunu belirtti.

Tarihi zaferler ve kahramanlıklarla dolu Türk ulusunun ferdi olarak bu yemine hayat boyu bağlı kalmanın her asker için vazgeçilmez bir zorunluluk olduğunu ifade eden Kanat, "Askerler ant içerek kendilerine yeni bir yaşam tarzı seçti. Bu yaşam tarzının özelliği feragat, fedakarlık, cesaret ve disiplindir. Bu kısa eğitim süresinde askerliğin temel esaslarını ve yüzlerce yıllık geleneklerimizi öğrendiniz. Temel eğitimde öğrendiğiniz bu esaslar bundan sonraki eğitiminiz ve askerlik yaşantınız için rehber olacaktır." dedi.

Törenin ardından aileleriyle buluşan askerler ve aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yurtnaç Yozgat Mersin Sivas Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title