Haberler

"Kış Lastiği, Büyük Araçlardan Önce Otomobillerde Takılmalı"

Kamyon, otobüs, minibüs ve çekicileri kapsayan "kış lastiği zorunluluğu"nun otomobiller için daha fazla önem arzettiği bildirildi KTYG Derneği Başkanı Memiş: "Türkiye de yolcu olarak gerek ke...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yolcu ve yük taşımada kullanılan ticari araçlara getirdiği kış lastiği takma zorunluluğunu değerlendiren Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma (KTYG) Derneği Başkanı İhsan Memiş, büyük araçlardan önce otomobillerde  mutlaka kış lastiklerinin takılması gerektiğini bildirdi.

Memiş, yazılı açıklamasında,  1 Aralık-1 Nisan dönemini kapsayan kış lastiği zorunluluğunun, kamyon, otobüs, minibüs ve çekicilerde başarıyla uygulandığını dile getirdi.

Bu lastiklerin, kış aylarında yol tutuşu, fren mesafesine katkısı, virajlarda kaymayı önlemesi nedeniyle can ve mal güvenliğine büyük katkı sağladığını dile getiren Memiş, şunları kaydetti:

"Toplam motorlu araçlarımızın yüzde 50'sini otomobiller oluşturmaktadır. Otomobiller gerek hız ve gerekse ağırlık bakımından diğer araçlara göre daha çok risk taşımaktadır. Türkiye'de yolcu olarak gerek kent içi ve gerekse şehirlerarası taşımacılığın yüzde 80'i otomobillerle yapılmaktadır. Kazalarda ölenlerin sayısal durumu da otomobilleri göstermektedir. Bu nedenle, büyük araçlardan önce otomobillerde 1 Aralık-1 Nisan arasında mutlaka kış lastikleri takılmalıdır. Buna ticari taksiler de dahildir. Böylece tamamen yolcu taşıyan otomobillerin kışın yağmurlu, karlı, buzlu zeminlerde daha çok güvenliği sağlanmış olacak ve bu da can, mal kayıplarını azaltacaktır."

Memiş, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığından, can güvenliğini esas alarak tüm otomobillerde kış lastiği takma zorunluluğunu yönetmelik kapsamına alarak uygulamasını talep etti. - Balıkesir

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Memiş Türkiye Politika Güncel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title