Haberler

Kırşehir'deki Kadın Kursiyerlerden Gazze'ye Yardım

Güncelleme:

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kadın kursiyerleri, Gazze'deki çocuklar için eşofman, pijama ve maske dikiyor. Gönüllü kursiyerler, İsrail'in ablukası altında yaşam mücadelesi veren çocuklara destek olmak amacıyla üretim yapıyor.

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde Halk Eğitim Merkezinin kadın kursiyerleri, Gazze'deki çocuklar için eşofman, pijama ve maske dikiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan proje çerçevesinde gönüllü kursiyerler, Gazze'de İsrail'in ablukası altında yaşam mücadelesi veren çocuklar için dikiş makinelerinin başına geçti.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kantar, gazetecilere, Gazze'deki çocuklar için gönüllü kursiyerlerle üretim ve paketlemeleri kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

Kantar, "Bir haftada 120 çocuk eşofman takımı diktik, 1000 maskemizi de ürettik, çalışmamız devam ediyor." diye konuştu.

Usta öğretici Şenay Tursun da kumaşları temin edip eşofman diktiklerini belirterek, "Yaklaşık 15 kişiyle bu çalışmayı yapıyoruz ve hepsi gönüllü bize destek oldu. Kendileri gelip, 'Biz de yapmak istiyoruz' dediler. Allah'ın izniyle az kaldı, bitireceğiz. Evlerinde eşlerini, çocuklarını, hatta işlerini de bırakıp fedakarlık yaparak bize destek oldular. Gönüllü hanımlarla biz de bir şeyler yapmak istedik." dedi.

Gönüllü kursiyerlerden Naide Özcan, "Benim eşim rahatsız ama o da izin verdi, 'Faydamız olsun onlara' diye. Gazzeli çocuklar için eşofman üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kursiyer Mercan Mermer de savaştaki çocuklara yardımcı olmak için çalıştıklarını belirterek, "Gazze'deki çocuklara üzüldük, kış geliyor ve üşümelerini istemediğimiz için eşofman üretiyoruz." diye konuştu.

Perihan Küçük de evde çocuklarını yalnız bırakarak geldiğini, 1 haftadır üretim yaptıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Akpınar İsrail Gazze İsrail İnsan Hakları Kadın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title