Haberler

"Kirlilikten Endişe Eden Kültür Balığı Tüketsin"

Güncelleme:

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı, 'balıkta ağır metal var' açıklamalarına karşılık "kültür balığı tüketin" dedi.

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, 'balıkta ağır metal var' açıklamalarına tepki göstererek, "Vatandaş bu konudaki korkularını yenemiyorsa kültür balığı tüketsin" dedi.

Son günlerde Türkiye'de avlanan balıklarda ağır metal ve insan sağlığını tehlikeye düşürecek maddelerin olduğu iddiasına Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, tepki gösterdi. Birkaç balıkta ağır metal bulunması nedeniyle genelleme yapılamayacağını belirten Prof. Dr. Atamanalp, bu iddiaların bilgi kirliliği olduğunu söyledi. Kamuoyunda oluşan tedirginliğin balık satışlarını önemli oranda düşürdüğünü anlatan Prof. Dr. Atamanalp, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın balıkların avlandığı yerden satışına kadar gerekli analizleri yaptığını belirtti.

Sorun olan bölgeleri bakanlığın avcılığa kapattığını kaydeden Prof. Dr. Atamanalp şöyle konuştu:

"Vatandaş bu konudaki korkularını yenemiyorsa kültür balığı tüketsin. Kontrollü sularda yetiştirilen balıklarda hiçbir zaman böyle bir risk görülmemektedir. Türkiye'de kişi başına yıllık balık tüketimi 8 kilogram. Bu oran doğu bölgelerinde 1 kilogramın altına düşüyor. Su ürünlerinin ülkemiz ekonomisinde çok ayrıcalıklı bir yeri var. Çünkü yurtdışına ihraç edebildiğimiz tek hayvansal ürün su ürünlerdir. Bu yüzden kamuoyunu yanlış yönlendirecek bilgiler aynı zamanda ülkemiz ekonomisine darbe vuracaktır."

'SAĞLIĞA OLUMSUZ ETKİSİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Balık etinin yararlarını da anlatan Prof. Dr. Atamanalp, "Balık, bebek dünyaya geldiği andan anne sütüyle birlikte vücuda girmesi gereken bir besindir.Yaşlılık olumsuzluklarının ortaya çıkmaması için önem taşıyan bir gıda grubudur. Çocuklarda zeka geriliği, ileri yaşlarda tansiyon sorunu yaşanmaması için balık keskinlikle tüketilmelidir. Balık tüketerek kişisel sağlığımızda olumlu etkiler görürüz. Balıklarda bulunan herhangi bir birikimin toplumun sağlığı için olumsuz bir etkisi söz konusu değildir" dedi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Muhammet Atamanalp Muhammed Atamanalp Türkiye Politika Güncel Haberler

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title