Haberler

KIRKLARELİ - İkiz tekvandocuların hedefi Nur Tatar gibi olimpiyatlarda mücadele etmek

Güncelleme:

Kırklareli'nde arkadaşlarının tavsiyesi ile 7 yıl önce tekvandoya başlayan 17 yaşındaki milli tekvandocu ikizler Şefika ve Şevval Çakal kendilerine olimpiyat hedefi koydu.

Kırklareli'nde arkadaşlarının tavsiyesi ile 7 yıl önce tekvandoya başlayan 17 yaşındaki milli tekvandocu ikizler Şefika ve Şevval Çakal kendilerine olimpiyat hedefi koydu.

Milli takım sporcusu Nur Tatar'ın başarılarını kendilerine hedef edinen ikiz kardeşler, olimpiyatlarda mücadele etmek istiyor.

Yurt içi ve yurt dışında katıldıkları birçok müsabakada derece elde eden sporculardan Şevval, milli takım adına çıktığı müsabakalarda Türkiye ikincisi, Avrupa Oyunları'nda birinci, Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'da da ikinci ve üçüncü oldu. İkiz kardeşi Şefika Çakal ise Avrupa Şampiyonası'nda ikinci, Başkanlık Kupası'nda üçüncü, Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'da bir kez birinci, bir kez de ikinci oldu.

Şevval Çakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandoya 2014 yılında ikiz kardeşiyle birlikte arkadaşlarının sayesinde başladıklarını söyledi.

Milli takımda mücadele etmenin gururunu yaşadığını ifade eden Şevval, birçok turnuvada başarılar elde ettiğini belirtti.

Çakal, 28 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yapılacak Türkiye şampiyonasına hazırlandığını aktararak şunları kaydetti:

"Antrenmanlarıma hocalarımız Gökhan Yeşil ve Savaş Ergin ile birlikte devam ediyoruz. İnşallah orada da şampiyon olmayı hedefliyorum. Ümitlerde şampiyon olduktan sonra Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemi temsil etmek ve ülkeme madalya kazandırmak istiyorum. Kadın sporcuları gördüğüm zaman gurur duyuyorum. Ülkemizde de kadın sporcular çok başarılı, bizim branşımızda da öyle. Olimpiyata da tam kadro gidiyoruz kadın takımımızla. Bence tüm kadınlar bir spor ile uğraşmalı. Nur Tatar gibi isimleri kendime örnek alıyorum. İnşallah onlar gibi A takımda olimpiyatlarda görmek istiyorum kendimi."

Şefika Çakal da ikiziyle birlikte müsabakalara yılmadan daha fazla çalışarak hazırlandıklarını ifade etti.

İlk derecesini 2016 Türkiye Şampiyonası'nda ikincilikle elde ettiğini aktaran Şefika, sonrasında da milli takıma girmeyi başardığını anlattı.

Kardeşiyle hedeflerinin olimpiyat olduğunu vurgulayan Şefika, "Tekvandoda milli sporcuyum. Türkiye'de ve Avrupa'da ikinciliğim, uluslararası maçlarda derecelerim var. Önümüzde Türkiye şampiyonası var. Ona sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. İnşallah orada da istediğimiz başarıyı elde edeceğiz. Önümüzdeki hedeflerim Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkeme madalya kazandırmak. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Nur Tatar Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title