Haberler

Kırıkkale Üniversitelilerden 'Burada İyi 1 İnsan Var' Projesi

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler öğretmenliği öğrencilerinden 'Topluma Hizmet Dersi' adı altında 'Burada iyi 1 İnsan var' sloganıyla insanlarda temizlik ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla bir AVM'de gerçekleştirilen proje takdir topladı.

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler öğretmenliği öğrencilerinden 'Topluma Hizmet Dersi' adı altında 'Burada iyi 1 İnsan var' sloganıyla insanlarda temizlik ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla bir AVM'de gerçekleştirilen proje takdir topladı. Öğrenciler, çevre temizliğine duyarlı olanları önce alkışladılar, ardından tişört hediye ettiler.

Proje kapsamında yüzlerce insanın girdiği AVM'nin girişine çöp kutuları konuldu. Çevrede bulunan çöplere kimi vatandaşlar üzerine basarak geçerken, kimileri ise çevre temizliği konusunda duyarlı davranış gösterip, topladıktan osnra çöp kutusuna atarken, üniversiteli öğrenciler çevreye karşı duyarlı olanları önce alkışladılar, ardından 'Burada iyi 1 İnsan var' slalomunun yazıldığı tişört hediye ettiler.

Vatandaşların duyarlılık göstermesinden son derece mutlu olduklarını belirten Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler öğrencileri adına Merve Çelik açıklamada bulundu. Çelik, "Üniversitede topluma hizmet dersi adı altında temiz çevre, temiz koruma için farkındalık oluşturmak için projemizi gerçekleştirdik. Bir saat içerisinde 10 adet tişört dağıtımı yaptık. Bu dağıtım sırasında bir çok insanımızı üst düzey vatandaşlarımızın yanı sıra inşaat işçileri ve vatandaşlar yer aldılar. Ama özellikle öğrencilerimiz ve ev hanımlarımız bu konuda duyarsız kaldılar. Bizler projemiz kapsamında farkındalığımızı oluşturarak amacımıza ulaştık" dedi.

AVM'nin girişlerinde uygulanan porje kapsamında duyarlı bir davranış göstererek çöpleri çöp kutusuna atan vatandaşlar ise herkesin bilinçli olmasını isterken, "Üniversite öğrencilerimizin temizlik konusunda yapmış oldukları 'Burada iyi bir 1 insan var' projesine karşı gönül ister ki herkes duyarlılık göstersin. Öğrencilerimizin bu olayını çok beğendik ve hoşumuza gitti. Çevremizi temiz tutmak, temiz olmamız gerekir" dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırıkkale Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title