Haberler

Kırgızistan ile Tacikistan, hükümetler arası komisyonların faaliyetlerini yoğunlaştıracak

Güncelleme:

Kırgızistan'ın tatil merkezi Çolpon-Ata şehrinde yarın yapılacak "Orta Asya Devlet Başkanları 4. İstişare Toplantısı"na gelen bölge ülkeleri dışişleri bakanları, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile bir araya geldi.

Kırgızistan'ın tatil merkezi Çolpon-Ata şehrinde yarın yapılacak "Orta Asya Devlet Başkanları 4. İstişare

Toplantısı"na gelen bölge ülkeleri dışişleri bakanları, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Caparov'un, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev'in beraberinde Kazakistan Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi, Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin, Özbekistan Dışişleri

Bakan Vekili Vladimir Norov ve Türkmenistan'ın Bişkek Büyükelçisi Şadurdı Meredov'u kabul ettiği belirtildi.

Dışişleri Bakanları, Orta Asya Devlet Başkanları 4. İstişare Toplantısı'nın esas bölümünün hazırlıklarının bugün tamamlanacağı ve bu toplantı için sağlam bir belge paketi hazırladıkları bilgisini paylaştı.

Caparov, konuşmasında, Orta Asya ülkeleri tarafından bölgesel diyalog için seçilen yolun, bölgenin refahında ve halkların refahının sağlanmasında kilit faktör olarak hizmet edeceğine olan derin inancını dile getirdi.

İkili ilişkilere ek olarak, ülkeler arasında zengin bölgesel gündem bulunduğunu belirten Caparov, bölgesel iş birliğinin yoğunlaştırılması ve genişletilmesinin hem bir bütün olarak bölgenin hem de Orta Asya'nın her bir devletinin kalkınmasında kilit faktör olduğunu kaydetti.

En yakın komşu ülke Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan ile karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin derinleştirilmesinin dış politikanın önceliklerinden olduğunu vurgulayan Caparov, "Orta Asya ülke liderlerinin zirvesi, birlik ve karşılıklı anlayışın, açık ve karşılıklı yarar sağlayan bir diyaloğa hazırlığın kanıtıdır." dedi.

Caparov, bölgesel entegrasyon konularına ilişkin olarak, "Kırgız tarafı, karşılıklı ticaret hacmini artırmayı, doğrudan yabancı yatırımı çekmeyi, iş birliği ve tamamlayıcılık görevini önemli görüyor, rekabeti değil." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Kırgızistan Tacikistan Orta Asya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title