Haberler

Kınık'ta 10 Madenci Toprağa Verildi

Soma'daki kömür madeni faciası, İzmir'in Kınık ilçesine bağlı eski köylerden olan Elmadere Mahallesi'nde 10, Büyükoba Mahallesi'nde ise 2 ocağa ateş düşürdü.

Soma'daki kömür madeni faciası, İzmir'in Kınık ilçesine bağlı eski köylerden olan Elmadere Mahallesi'nde 10, Büyükoba Mahallesi'nde ise 2 ocağa ateş düşürdü. Bugün öğlende, ilk olarak Elmadare Mahallesi Meydanı'nda, cenaze töreni düzenlendi. Kınık'taki soğuk hava deposundan cenazeleri alınan her biri 6 ile 10 yıllık madenci olan Bilal Ay (36), Hüseyin Kilinç (39), kayınbiraderi Hüseyin Kilinç (27), amcasının oğlu Sezai Kilinç (30), Doğan Yıldırım (30), amcasının oğlu İlker Yıldırım (25), Turgut Yılmaz (25) ve Erol Uysal (27) mahalle meydanına getirildi. Tamamı evli olan madenciler için burada düzenlenen törene CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, madencilerin yakınları ve meslektaşları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Alevi dedesi Naci Oğuz'un tek tek kıldırdığı namazın ardından, bir süre omuzlarda taşınan cenazeler, yörede faaliyet gösteren Polyak Eynes Kömür Sirketi'nin, köy mezarlığına 500 metre mesafedeki kendi arazine kazdığı mezarlara defnedildi. Maden şirketinin buraya anıt mezar yapmayı da üstlendiği bildirildi.

CENAZE KARIŞTI İDDİASI

Elmadere Mahallesinin madende yaşamını yitiren işçilerinden Ahmet Güven'in (30) dün (Çarşamba) mahalle mezarlığında toprağa verildiği bildirildi. Bekar olan Sami Yıldırım'ın (28) ailesi ise Kırkağaç'taki soğuk hava deposunda bilgisayardan yaptığı teşhis sonucu oğullarının cenazesinin Balıkesir'in İvrindi İlçesi, Kayapa Mahallesi'nde toprağa verilen madencilerden Faruk Karahan ile karıştırıldığını ileri sürüp, savcılığa başvurdu. Ancak, yetkililerin yaptığı inceleme sonucu karışıklık olmadığı belirlendi. Sami Yıldırım'ın olay anında madenden çıktığı, ancak içerde kalan kardeşi İlker Yıldırım'ı kurtarmak için döndüğünde birlikte yaşamları yitirdikleri ortaya çıktı.

BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALAMADAN ÖLDÜ

Belediye Başkanı Kocaoğlu ve beraberindekiler Büyokaba Mahallesi'ne geçip, maden faciasında yaşamını yitiren Ergun Sidal ve amcasının oğlu Tuncay Sidal'ın cenaze törenine katıldı. Kılınan namazın ardından ikin madenci mahalle mezarlığında toprağa verildi. 7 yıldır madende çalışan, elektrik teknisyeni Ergun Sidal'ın eşi Tomurcuk Sidal'ın dün (çarşamba) akşam Bergama Devlet Hastanesi'nde sezaryenle ilk çocukları olan oğlunu dünyaya getirdi. Sidal'ın ölüm haberi henüz eşine söylenemedi. Bebeğini kucağına alamadan yaşamını yitiren madencinin ölümü yürekleri burktu.

Oğlu Ergun'u kara toprağa veren Dudu Sidal, gazetecilerin sorusu üzerine, "Komşularım söyleyince madende yaşanan faciadan haberim oldu. Ertesi gün de oğlumun cenazesi çıkartıldı. Oğlum bana hep, 'Oğlum olacak, babam Durmuş'un ismi vereceğim' derdi. Oğlumun ölümünden sonra bana, 'Torununa babasının ismini mi vereceksiniz' diye soruyorlar. Ben O'na nasıl Ergun diye seslenirim" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu İzmir Kınık Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title