Haberler

Kılıçdaroğlu, Spd Genel Başkanı Sigmar Gabriel İle Bir Araya Geldi Kılıçdaroğlu, Spd Genel Başkanı Sigmar Gabriel İle Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sosyal Demokrat Parti (spd) Genel Başkanı Sigmar Gabriel ile Bir Araya Geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sosyal Demokrat Parti (SPD) genel başkanı Sigmar Gabriel ile bir araya geldi.

SPD parti binası Willy Brand Haus'da gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 40 dakika kadar sürdü. Görüşme sırasında Kılıçdaroğlu'na Haluk Koç ve Gülsüm Bilgehan eşlik ederken SPD heyetinde ise genel başkan Gabriel'in yanında partinin Türk kökenli milletvekilleri Vural Öger ve Dilek Kolat yer aldılar.

Görüşme sonrası kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat parti ile CHP arasındaki ilişkilerde zaman zaman inişler çıkışlar olduğunu ama bu kez ilişkilerde yeni bir sayfa açıldığını söyledi. Geleceğe umutla baktıklarını ve güzel bir işbirliği beklediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye geleceğini ve kendisini CHP genel merkezinde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Sosyal Demokrat Parti'nin Türkiye'nin Avrupa Birliğine girişini öteden beri destekleyen bir parti olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, ?Sayın Gabriel görüşmemizde bu düşüncelerinin aynen devam ettiğini söyledi. Biz de Avrupa Birliğine girmedeki kararlılığımızı ifade ettik ve bu konudaki düşüncelerimizi aktardık. AB'yle görüşmelerde belirli bir tıkanma var. Bu tıkanmanın aşılması içinde hükümet nezninde girişimlerde bulunacağımızı da ifade ettimö şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin önemli gazetecilerinden birisinin hemen referandumdan sonra görevine son verilmesinin anlamını ve demokrasinin olduğu bir Türkiye'de şu anda 48 gazetecinin hapiste olduğunu da bu görüşmede dile getirdiğini belirtti. Kılıçdaroğlu bu konularla ilgili SPD heyetinin herhangi bir cevap vermediğini sadece kendilerini dinlemekle yetindiklerini sözlerine ekledi.

SPD partisi genel başkanı Sigmar Gabriel ise CHP'li meslektaşının ziyaretinden son derece memnun olduğunu ve böylelikle kendisinin yeni genel başkanlığını da kutlama fırsatı yakaladığını söyledi.

SPD ile CHP arasında yeni bir sayfanın açılmakta olduğunu dile getiren Gabriel, CHP'nin Türkiye'yi Avrupa Birliğine taşıma ideali olan bir parti olduğunu vurguladı.

Gabriel, henüz Türkiye'nin AB'ye üyeliğine engel teşkil eden demokrasi, din özgürlüğü, Kıbrıs meselesi gibi sorunların bulunduğunu ve bu sorunların da adım adım giderilmesi gerektiğini belirtti.

Almanya'da yaşayan Türk göçmenlerin Almanya'ya uyumu konusunda CHP lideriyle benzer düşünceler içerisinde olmaktan memnun olduğunu da kaydeden Sigmar Gabriel, Almanya'da yaşayan Türkler'in evlerinin artık Almanya olduğunu söyledi.

Gabriel, ?Burada yaşayan Türk göçmenlerin kültürel köklerini koruyabilmeleri gerekir. Fakat ilgi alanları artık Türk hükümeti, Türkiye politikaları değil Alman politikası ve Alman toplumuna uyum sağlama olmalıdırö dedi.

Bu doğrultuda CHP ile geliştirecekleri yeni ilişkilerden memnun olduğunu bildiren Gabriel, Ekim ayı sonunda Türkiye'ye yapacağı ziyaretten de sevinç duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title