Haberler

Kılıçdaroğlu: Parti Liderleri Cumhurbaşkanı Adayı Olmasın

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir'de yaptığı konuşmada siyasi parti liderlerinin cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir'de yaptığı konuşmada siyasi parti liderlerinin cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Siyasi parti liderlerinin ben cumhurbaşkanı adayı olmasını istemiyorum. Çünkü biz siyasetçi olarak şu veya bu şekilde bir kesimden sevgi bir kesimden eleştiri alabiliriz. Ama ben istiyorum ki gönlümde yatan ortaya çıkacak cumhurbaşkanı toplumun bütün kesiminin desteğini alsın, bütün kesimleri 'Evet bu benim cumhurbaşkanım olabilir' desin. Böyle bir amaçla, böyle bir düşünceyle yola çıkmalıyız. Ben inanıyorum ki Türkiye'de bu özelliklre sahip çok insan var ve bunlar cumhurbaşkanı adayı oldukları zaman da toplmda büyük destek alacaklardır dedi.

Ankara'dar karayolu ile Eskişehir'e gelen Kemal Kılıçdaroğlu CHP'li Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyeleri tarafından Engelliler Haftası nedeniyle Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği 'Engel Tanımayanlar Buluşuyor' adlı etkinliğe katıldı ve kırmızı koltukta oturarak engellilerin kendisine yenelttiği soruları yanıtladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkaın Yılmaz Büyükerşen Eskişehir'in hiçbir engel tanımadan yaşamlarını sürdüren insanların kenti olduğunu söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da yaptığı konuşmada İnsanı mutlu edeceksek insan için çalışmalıyız. İnsanı mutlu edeceksek onun sorunlarını gidermeliyiz. Zaten siyasetin temel amacı da budur. Mutlu bir aile, mutlu bir toplum, mutlu bir bireyler yaratmaktır. Onların sorunlarına çözüm üretmektir dedi.

Engelliler için 2005 yılında çıkrtılan yasaya göre 2012 yılına kadar bütün kentlerin Eskişehir gibi engellilrin yaşabileceği yerler olmasının hedefledindiğini belirten Kılıçdaroğlu ancn bunun gerçekleştirilmedini söyledi.

Engelli yurttaşlarn sorunlarının olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, ancak engellierin de birleşerek eslerini daha gür çıkarmaları gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü

Önce onlardan bir isteğim var onu dile getireyim. Kendi aranızda çok bölündünüz. Çok sayıda dernek, çok sayıda konfederasyon var. Sesiniz ondan çıkmıyor. Dağıldığınız için sesiniz gür çıkmıyor. Önce birleşiniz. Birileşip güçlenin. Sesiniz daha gür çıkar.

Elbette ki her yurttaşın ilgi duyduğu gibi engelli vatandaşlarımız da siyasete girmek isterler. Siyasette yer almak isterler. Onlar da toplumun yönetiminde söz ve karar sahibi olmak istiyorlar. Onun için öncelikle birleşmek gerekiyor.

Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanlığı'nda görev yaptığı yıllarda Eskişehire geldiğini ve Yılmaz Büyükerşen'in rektörlük döneminde işitme engellliler ile ilgili üniversitede kurduğu vakfı gezdiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, İşitme engelliydi onlar. Onların şarkı ve türkü söylemelerini hiç unutamıyorum. O vakıf daha sonra vergi muafiyeti aldı ve Türkiye'de çığır açtı. O nedenle sayın Büyükerşen sadece belediye başkanı olduğu için bunu yapmıyor. Yüreğinde insan sevgisi olduğu için, daha hocalığından başlayarak mutlu insanları bir kente, aileye kazandırmak için bunları yapıyor diye konuştu.

Engellilere birleşmeleri konusundaki çağırısını yenileyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi

Birleşin, taleplerinizi daha gür dile getirin. Zaman zaman medyaya yardım talepleri yansır. Bize yardım edin diye. Ama benim birebir görüştüğüm bütün engelliler bize yardım değil biz iş istiyoruz diyorlar. Çalışmak istiyorlar. Üretmek istiyorlar, alın teri dökmek istiyorlar ve yasalarla getirilen ayrıcalıklardan yararlanmak istiyorlar. Benim de işim olsun ben e gidip çalışayım diyorlar. Ben de üreteyim emek harcayayım ve karşılığını alayım. Bunu istiyorlar. Bu sağlanabilir mi Elbette sağlanabilir. Yasalarda hükümler var. Özel sektör için de kamu sektörü için e yükümlülükler var. Ama maalesef 'Kentler engelliler içi bir engel olmasın' diye bir yasa çıktı, gereği yapılmadı, Sürekli olarak süre uzatıldı. Engellilerin çalışmasıyla ilgili kamuda ve özel sektörde bilerce boş kadro var. Ama binlerce engelli iş bekliyor. O açıdan engelli kardeşlerime sesleniyorum. Birleşin güçlü olun. Söz veriyorum parlamentoda sizin sesiniz olduk olmaya da devam edeceğiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, yapılan konuşmaların ardından sahnedeki kırmızı koltukta oturarak yanında yer alan engelllilerin kendisine yönelttiği çeşitli soruları yanıtladı. Soner Çoban adlı engellinin Cumhurbaşkanlığına aday olacam mısını Adaylığı düşünüyor musunuz şekilindeki soruyu şöyle yanıtladı

Şuan Türkiye yanlış birşey tartışıyor. Kim Cumhurbaşkanı olacak onu tartışıyor. Oysa ilk kez bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız. Bu yüzden tartışmamız gereken şey nasıl bir cumhurbaşkanı seçeceğiz olmalı. Bunu hiç tartışmıyoruz. Ali mi olsun Vli mi olsun Şu mu olsun bu mu olsun Önce nasıl bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Örneğin ögke dolu bir cumhurbaşkanı mı istiyouz Yoksa sakin huzurlu bir cumhurbaşkanı mı istyioruz. Toplumu bölen bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz. Yoksa toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz. Devletin bütün oganlarının uyum için çalışmasını öngeren bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz, devlette şu veya bu şkilde ayrımcılık yapan bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz. Şahibesiz bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz, yoksa şahibeli önemli değil herhangi bir kişiyi getirip bir cumhurbaşkanı seçelim mi diyoruz. Asıl tartışmamız gereken konu bu .Önce bunu tartışmalıyız. Kndi vicdanımızın esisini inlemeliyiz. Nasıl bir cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmalı. Çünkü o koltuk sıradan bir koltuk dil. Orada oturacak kişi bayrağı, vatanı, ülkeyi temsil ediyor. Orada oturacak kişi bütün toplumu temsil ediyor. Toplumu ayıran değil kucaklayn birisi olması lazım. Şu konuyu iç kisenin unutmaması lazım. Devlet öfkeyle değil devlet akılla yönetilir. Eğer siz devleti öfkeyle yönetmeye kalkarsanız. Toplumu bölersiniz, huzuru sağlamanın değil huzursuzluğun kaynağı olursunuz. Eğer biz seçeceğimiz cumhurbaşkanında arzu ettiğimiz bu nitelikleri yakalayabilirsek, sakin, herkesi kucaklayan, bilgili birikimli, dünyayı ve Türkiye'yi iyi bilen, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan, hoşgörülü olan, eleştirilere karşı tebessüm etmeyi bilen, onları dinleyen, her eleştiriden ders çıkaran bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Eğer böyle bir cumhurbaşkanı istiyorsak önümüzdeki süreçte hangisi benim isteğim bu nitelikleri taşıyor diye düşüneceğiz ve sandığa öyle gideceğiz. Siyasi parti liderlerinin ben cumhurbaşkanı adayı olmasını istemiyorum. İlke olarak bunu daha önceden de ifade etmiştim. Çünkü biz siyasetçi olarak şu vesya bu şekilde bir keimden sevgi bir kesimden eleştiri alabiliriz. Ama ben istiyorum ki gönlümde yatan ortaya çıkacak cumhurbaşkanı toplumun bütün kesiminin desteğini alsın, bütün kesimleri 'Evet bu benim cumhurbaşkanım olabilir' desin. Böyle bir amaçla, böyle bir düşünceyle yola çıkmalıyız. Ben inanıyoru ki Türkiye'de bu özelliklre sahip çok insan var ve bunlar cumhurbaşkanı adayı oldukları zaman da toplmda büyük destek alacaklardır.

Kılıçdaroğlu, etkinliğin ardından Eskişehir'in Mahmudiye ilçesine hareket etti. Kılıçdaroğlu'nun Mahmudiye ilçesinde halka hitaben konuşma yapacağı belirtildi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! YUSUF TEKİN "cemaatçi misiniz" sorusuna ne yanıt verdi? Yusuf Tekin ne dedi, olay ne?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (2)

IGORIANrodybrad@hotmail.com:

SEN ADAYLIGINI KOYSANDA SECILMEZSIN ZATEN PAMPA RAHAT OL.AMA SARTLAR BELLI SENIN DEDIGIN GIBI BIR MADDE YOK.BENCE AK PARTİ R.T.ERDOGANI ADAY CIKARSIN.SIZIN CATI ADAYINIZDA SEN OL KIM ALACAK GÖRELIM.

0
0
yanıtYanıtla
Dersim Dersimidersimvatansever@hotmail.com:

Herkes Cumhurbaşkanı adayı olabilmeli, cumhur seçer/seçmez, ben kayıtsız şartsız aday olamıyorsam, kimse bana demokrasiden, cumhuriyetten bahsetmesin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title