Haberler

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Kamer Genç İçin Taziye Mesajı Gönderdi

Güncelleme:

Kamer Genç'i vefat etmeden saatler önce ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir son buluşmanın, bir vedanın yaşandığını hissetmiştim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Tunceli eski Milletvekili Kamer Genç'in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu, "Kendisini bugün tedavisinin sürdüğü hastanede ziyaret ettiğimde, bir son buluşmanın, bir vedanın yaşandığını hissetmiştim. Ancak Cemal Süreya'nın 'Her ölüm erken ölümdür' dizesinin anımsattığı duyguyla anmak isterim ki ölümü kendisine yakıştırmak istememiştim" dedi.

"CUMHURİYET ÇOCUĞU OLARAK YAŞADI"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybeden Kamer Genç için taziye mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu, Kamer Genç'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğinde hissettiklerini anlattı. Kılıçdaroğlu'nun baş sağlığı mesajı şöyle: "Türkiye siyasetinin, demokrasi mücadelesiyle özdeş ismi Sayın Kamer Genç'i kaybettik. 1940 yılında Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde doğan Kamer Genç, son nefesini verdiği bugüne kadar Cumhuriyetimizin kurucu ilkelerine bağlı bir Cumhuriyet çocuğu olarak yaşadı.

"DEMOKRASİNİN VE İNSAN HAKLARININ YILMAZ SAVUNUCUSU OLDU"

İnşaat işçiliğiyle başlayan yaşam mücadelesini, Vergi Denetmenliği, Danıştay Tetkik Hakimliği ve Serbest Müşavirlik yaparak sürdürdü. 12 Eylül Askeri Darbesi sonrasında üyesi olduğu Danışma Meclisi'nde parlamenter demokrasinin ve insan haklarının yılmaz savunucusu oldu. Danışma Meclisi'nden istifa ettiği 1983 yılına kadar inandığı ilkelerden vazgeçmeksizin görev yaptı.

"HAKKIN, ADALETİN VE SİYASİ AHLAKIN ÖNCÜSÜYDÜ"

TBMM'de görev aldığı altı yasama döneminde de hakkın, adaletin, eşitliğin ve siyasi ahlakın öncüsü oldu. Tunceli'nin 'Kamer Ağabeyi' Kamer Genç, benim için her zaman 'Kamer Bey' diye hitap etmekten onur duyduğum örnek bir isimdi. Kendisini bugün tedavisinin sürdüğü hastanede ziyaret ettiğimde, bir son buluşmanın, bir vedanın yaşandığını hissetmiştim. Ancak Cemal Süreya'nın 'Her ölüm erken ölümdür' dizesinin anımsattığı duyguyla anmak isterim ki ölümü kendisine yakıştırmak istememiştim.

GENÇ'İ DOĞDUĞU TOPRAKLARA, TUNCELİ'YE DEFNEDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin eşsiz üyelerinden biri olan Sayın Kamer Genç'i doğduğu topraklara, Tunceli'ye defnedeceğiz. O'nun yokluğunun yaratacağı eksikliği, kendisini yürekten bağlı hissettiği Cumhuriyetimizi daha da yücelterek gidereceğiz. Bu duygularla Sayın Kamer Genç'e Allah'tan rahmet; ailesine, tüm sevdiklerine, Tuncelililere ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarına başsağlığı diliyorum."

BAHÇELİ, SEVİM GENÇ'E TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ

Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in vefatı dolayısıyla eşi Sevim Genç'e taziye mesajı gönderdi.

"TÜRK SİYASETİNE KATKILARI OLDU"

MHP Genel Başkanı Bahçeli mesajında, "Değerli siyaset adamı, eski Tunceli Milletvekili, saygıdeğer eşiniz Kamer Genç Bey'in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Türk siyasi hayatına büyük katkıları olan merhum Kamer Genç Bey'e Yüce Allah'tan rahmet, başta şahsınız olmak üzere tüm yakınlarına, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

gamze:

Mekanin cennet olsun cesur adam, 100 yalaka vekile degismem. her zaman haksizliklara karsi mucadele eden halkinin yanida yer alan bir adamdi

41
19
yanıtYanıtla
SİYASET TARİHİ:

merhum ne sağcıydı. ne solcu. sporcuydu. sporcu. bi doğruyolcu bi altı okçu. bi hdp ci.

30
5
yanıtYanıtla
umut gungoren:

Simdi cucekleri kim sulayacak

20
14
yanıtYanıtla
DARDANEL:

Aptala malüm olurmuş

20
9
yanıtYanıtla
Serkan30:

Ne olursa olsun Allah rahmet eylesin birgün kendisini KKTC '' de görmüştüm eşiyle gezerken. . . . . bir kez de Tunceli'' de kendisinden yaşça küçük olmama rağmen selamını verip geçmişti mütevazi bir insan. . . . . . son sözü TÜRK BAYRAĞINLA gömün demesi bile yeter ekmek yediği millete ihanet etmedi son nefeste bile helali hoş olsun rahat uyusun. . . . Vatan ülke ve devletini sevmesi herşeye değer ALLAH''ına kurban. . .

15
7
yanıtYanıtla
laz:

ölünün arkasından konuşulmaz malmısınız ??

13
4
yanıtYanıtla
ali fuat:

Kamer Genc KIlictaroglunu beklermis

11
1
yanıtYanıtla
KAMER GENC KiMDiR. ?:

dogru cevap verenler ödüllendirileceklerdir.

6
6
yanıtYanıtla
harun:

pankreas kanseri zaten ölümcüldür, içine doğmasına gerek yokmuş. .

8
3
yanıtYanıtla
Yasemin:

Keşke bütün siyasiler ölümünün ardından çiçek sulamaka anılabilse. . .

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title