Haberler

Kılıçdaroğlu'na Roman Mahallesi'nde Karanfilli Karşılama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tepecik'te Roman mahallesini ziyaret etti.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tepecik'te Roman mahallesini ziyaret etti. Romanlar'dan oluşan bando eşliğinde mahalleye giren Kılıçdaroğlu'nu, Roman derneklerinin yöneticileri ve Roman kadınlar oynayarak ve ona karanfil atarak karşıladı. Romanlar, kahvehanede sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu'na işsizlikten yakındı. Dernek yöneticileri, kentsel dönüşümle mahallelerinden çıkartılıp TOKİ'nin yaptığı toplu konutlara taşınmak zorunda kalacaklarını, böyle bir dönüşüm istemediklerini söyledi. Dernek başkanları, İzmir'in cadde ve sokaklarında mısır ve hot dog arabaları ile satış yapmak istediklerini söyleyerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan izin istedi.

NİRAN ÜNSAL ŞARKI SÖYLEDİ

Kılıçdaroğlu, Romanlarla birlikte mahallenin içinde bulunan Altay Spor Kulübü'nün futbol sahasında Niran Ünsal'ın şarkılarını dinledi. Ünsal şarkı söylerken küçük Roman kızları dans etti.

SERPİL ÖZKASAP'TAN ANLAMLI ŞİİR

Kılıçdaroğlu'nu bir ay önce makamında ziyaret eden Roman Serpil Özkasap, 1995 yılında Türkiye'de ilk kez 'Ben çingeneyim' diye çıkıp Romanlar'ın hakları için mücadeleye başladığını anlattı. Özkasap, Romanlar'ın sorunlarını şiir okuyarak anlattı. Özkasap şiirini, 'Aş, iş eğitim istiyoruz. Biz dansöz, şantöz değil doktor avukat, mühendis milletvekili olmak istiyoruz. Sizinle eşit olmak istiyoruz" diyerek bitirdi.

CHP ÇÖZER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, Romanlar'ın sorunlarını CHP'nin çözeceğini öne sürerek, 'Bu kadar güzel şiir yazan, bir Roman'ı dinlemek beni onurlandırdı. Sizin yaşamınızın tüm gerçeklerini şiirle anlattı. Sizin sorunlarınıza çözüm bulacak bir parti var adı da CHP'dir. Biz hiç kimseyi ötekileştirmiyoruz. Hangi ırktan inançtan görüşten olursa olsun dili, rengi ne olursa olsun insana şöyle bakıyoruz; Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Roman deyince benim aklıma sanat ve müzik geliyor. Burada sanat akademisi kurulması sanatçıların destek vermesi çocuklarımızın burada yetişmesi çok önemli. Bizim aile sigortası projemiz vardı. Her ay 600 lirayı annenin banka hesabına yatıracaktık. Kadın onurlu bir yurttaş gibi kimseye muhtaç olmadan yaşayacaktı. Olmadı ama şans verin Türkiye'de yoksulluğu bitireceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Niran Ünsal Tepecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title